Publikavimo data: 2025-08-18
Aštrūs imbieriniai sausainiai
Pagal vieną iš versijų, meduoliai buvo pradėti gaminti XVIII a. mažame Anglijos miestelyje, o jau po 100 metų tapo nacionaliniu šios šalies kepiniu. Jau XIX a. pradžioje Anglijos konditeriai sausainius formavo žiemos ir Kalėdų motyvais ir vis dažniau laikė juos tradiciniu kalėdiniu skanėstu.
Žingsnis 1
Giliame dubenyje persijotus miltus sumaišykite su soda, imbieru, cinamonu ir kardamonu.
Žingsnis 2
Atskirame dubenyje mikseriu išsukite sviestą su cukrumi. Tada įmuškite kiaušinį, supilkite medų ir išmaišykite.
Žingsnis 3
Tada į miltus ir prieskonius įmaišykite kiaušinių ir grietinėlės mišinį ir išminkykite tvirtą, nelipnią tešlą. Dėkite ją į šaldytuvą 60-80 minučių.
Žingsnis 4
Atšaldytą tešlą iškočiokite 1-2 cm storio sluoksniu ir formelėmis išpjaukite figūrėles. Dėkite jas ant pergamentu išklotos kepimo skardos ir kepkite 7-10 min. 180 °C temperatūroje.
Kategorijos