Aštrūs imbieriniai sausainiai pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-18

Aštrūs imbieriniai sausainiai

Pagal vieną iš versijų, meduoliai buvo pradėti gaminti XVIII a. mažame Anglijos miestelyje, o jau po 100 metų tapo nacionaliniu šios šalies kepiniu. Jau XIX a. pradžioje Anglijos konditeriai sausainius formavo žiemos ir Kalėdų motyvais ir vis dažniau laikė juos tradiciniu kalėdiniu skanėstu.
Gaminimo laikas
60 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
407 kcal.
Baltymai
5 g
Riebalai
21 g
Angliavandeniai
49 g
Sunkumas: 3/5
Reitingas: 3.67/5 (9 bal.)

Žingsnis 1

Aštrūs imbieriniai sausainiai Žingsnis 1
Giliame dubenyje persijotus miltus sumaišykite su soda, imbieru, cinamonu ir kardamonu.

Žingsnis 2

Aštrūs imbieriniai sausainiai Žingsnis 2
Atskirame dubenyje mikseriu išsukite sviestą su cukrumi. Tada įmuškite kiaušinį, supilkite medų ir išmaišykite.

Žingsnis 3

Aštrūs imbieriniai sausainiai Žingsnis 3
Tada į miltus ir prieskonius įmaišykite kiaušinių ir grietinėlės mišinį ir išminkykite tvirtą, nelipnią tešlą. Dėkite ją į šaldytuvą 60-80 minučių.

Žingsnis 4

Aštrūs imbieriniai sausainiai Žingsnis 4
Atšaldytą tešlą iškočiokite 1-2 cm storio sluoksniu ir formelėmis išpjaukite figūrėles. Dėkite jas ant pergamentu išklotos kepimo skardos ir kepkite 7-10 min. 180 °C temperatūroje.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
Formuoti kepiniai, desertai, desertai iš tešlos, įspūdingas receptas, yra bendrų alergenų, užkandis po pietų, užkandis, sausainiai, naujametiniai desertai, receptų knyga, kiaušinių sausainiai

Kategorijos