Aštrūs imbieriniai sausainiai su aštriais prieskoniais ir kvapniaisiais pipirais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-20

Aštrūs imbieriniai sausainiai su aštriais prieskoniais ir kvapniaisiais pipirais

Jei namuose kvepia imbieriniais sausainiais, vadinasi, netrukus šeima švęs Naujuosius metus arba Kalėdas. Tai ypač pagarbi tradicija, kurios laikomasi daugelyje pasaulio šalių. Tačiau šie sausainiai gali būti gaminami ne tik šventinėms tradicinėms vaišėms. Jie visada pravers, jei kepinių prireiks arbatai įprastą dieną. Šiame recepte yra slaptas ingredientas, kurio skonis sukuria subtilų pagrindinių prieskonių foną - kvapieji pipirai.
Gaminimo laikas
90 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
404 kcal.
Baltymai
6 g
Riebalai
19 g
Angliavandeniai
52 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 4.24/5 (29 bal.)

Žingsnis 1

Aštrūs imbieriniai sausainiai su aštriais prieskoniais ir kvapniaisiais pipirais Žingsnis 1
Sumaišykite cinamoną, imbierą ir kardamoną dubenėlyje. Suberkite druską, miltus, sodą ir kakavą ir išmaišykite.

Žingsnis 2

Aštrūs imbieriniai sausainiai su aštriais prieskoniais ir kvapniaisiais pipirais Žingsnis 2
Atskirai išsukite minkštą sviestą su cukraus pudra. Sudėkite medų ir kiaušinį ir išmaišykite. Sujunkite su sausu mišiniu ir užminkykite tešlą. Padėkite ją 60 minučių į šaltą vietą.

Žingsnis 3

Aštrūs imbieriniai sausainiai su aštriais prieskoniais ir kvapniaisiais pipirais Žingsnis 3
Tešlą iškočiokite iki 1 mm storio. Iš tešlos formelėmis išpjaukite figūrėles. Kepkite apie 10 minučių orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių pagal Celsijų.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
Formuoti kepiniai, desertai, desertai iš tešlos, įspūdingas receptas, yra bendrų alergenų, užkandis po pietų, užkandis, sausainiai, naujametiniai desertai, receptų knyga, kiaušinių sausainiai

Kategorijos