Publikavimo data: 2025-08-20
Aštrūs imbieriniai sausainiai su cinamonu ir kardamonu
Šiame recepte pateikiami imbieriniai sausainiai yra klasikinis naminio kepimo būdas, todėl sausainiai yra traškios tekstūros ir pikantiško skonio. Pagrindinis ingredientas - maltas imbieras, kuris yra aštraus skonio ir sausainiams suteikia lengvą aitrų skonį. Cinamonas ir kardamonas taip pat pripildo kepinius neįprasto saldaus aromato ir aitraus bei pikantiško šiek tiek deginančio skonio.
Žingsnis 1
Keptuvę storu dugnu statykite ant vidutinės ugnies. Supilkite cukrų į keptuvę ir tirpinkite, kol jis karamelizuosis. Plona srovele supilkite 250 miligramų verdančio vandens ir išmaišykite.
Žingsnis 2
Į skystą mišinį suberkite sodą, minkštą sviestą, prieskonius ir druską pagal skonį ir išmaišykite. Tada įmuškite plaktus kiaušinius, išspauskite apelsino sultis ir sutarkuokite žievelę. Dalimis suberkite kvietinius miltus, kad gautųsi elastinga, šiek tiek lipni tešla.
Žingsnis 3
Paruoštą tešlą suvyniokite į maistinę plėvelę ir įdėkite į šaldytuvą 2 valandoms. Po 2 valandų išimkite tešlą iš šaldytuvo ir iškočiokite į ploną maždaug 4 milimetrų storio sluoksnį. Naudodami kepimo formeles suformuokite iš tešlos formas.
Žingsnis 4
Kepimo skardą išklokite pergamentu ir sudėkite paruoštus sausainius. Dėkite kepimo skardą į įkaitintą iki 180 °C temperatūros orkaitę ir kepkite 15 minučių.
Kategorijos