Aštrūs imbieriniai sausainiai su cinamonu ir kardamonu pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-20

Aštrūs imbieriniai sausainiai su cinamonu ir kardamonu

Šiame recepte pateikiami imbieriniai sausainiai yra klasikinis naminio kepimo būdas, todėl sausainiai yra traškios tekstūros ir pikantiško skonio. Pagrindinis ingredientas - maltas imbieras, kuris yra aštraus skonio ir sausainiams suteikia lengvą aitrų skonį. Cinamonas ir kardamonas taip pat pripildo kepinius neįprasto saldaus aromato ir aitraus bei pikantiško šiek tiek deginančio skonio.
Gaminimo laikas
165 min.
Laikas virtuvėje
45 min.
Kalorijos
317 kcal.
Baltymai
3 g
Riebalai
11 g
Angliavandeniai
53 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.91/5 (11 bal.)

Žingsnis 1

Aštrūs imbieriniai sausainiai su cinamonu ir kardamonu Žingsnis 1
Keptuvę storu dugnu statykite ant vidutinės ugnies. Supilkite cukrų į keptuvę ir tirpinkite, kol jis karamelizuosis. Plona srovele supilkite 250 miligramų verdančio vandens ir išmaišykite.

Žingsnis 2

Aštrūs imbieriniai sausainiai su cinamonu ir kardamonu Žingsnis 2
Į skystą mišinį suberkite sodą, minkštą sviestą, prieskonius ir druską pagal skonį ir išmaišykite. Tada įmuškite plaktus kiaušinius, išspauskite apelsino sultis ir sutarkuokite žievelę. Dalimis suberkite kvietinius miltus, kad gautųsi elastinga, šiek tiek lipni tešla.

Žingsnis 3

Aštrūs imbieriniai sausainiai su cinamonu ir kardamonu Žingsnis 3
Paruoštą tešlą suvyniokite į maistinę plėvelę ir įdėkite į šaldytuvą 2 valandoms. Po 2 valandų išimkite tešlą iš šaldytuvo ir iškočiokite į ploną maždaug 4 milimetrų storio sluoksnį. Naudodami kepimo formeles suformuokite iš tešlos formas.

Žingsnis 4

Aštrūs imbieriniai sausainiai su cinamonu ir kardamonu Žingsnis 4
Kepimo skardą išklokite pergamentu ir sudėkite paruoštus sausainius. Dėkite kepimo skardą į įkaitintą iki 180 °C temperatūros orkaitę ir kepkite 15 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
Formuoti kepiniai, desertai, desertai iš tešlos, įspūdingas receptas, yra bendrų alergenų, užkandis po pietų, užkandis, sausainiai, naujametiniai desertai, receptų knyga, kiaušinių sausainiai

Kategorijos