Publikavimo data: 2024-05-19
Aštrūs kalmarai pomidorų padaže
Patiekalas mėgstantiems pomidorų padažą ir Viduržemio jūros regiono žoleles. Patiekalas pagardintas pomidorais, viliojančiais česnakais ir itališkais prieskoniais. Kalmarams toks prieskonių derinys tik į naudą. Jo naudingumą padidina ir troškintuose pomidoruose esantis likopenas. Itališkų prieskoninių žolelių skonis pabrėš Viduržemio jūros regiono virtuvės, kuri laikoma palankiausia sveikai mitybai, natas.
Žingsnis 1
Kalmarus supjaustykite vienodais žiedais. Kepkite augaliniame aliejuje 2-3 minutes.
Žingsnis 2
Smulkiai supjaustykite svogūną ir česnaką ir kepkite, kol taps permatomi ir auksinės spalvos.
Žingsnis 3
Į svogūnus sudėkite tarkuotus pomidorus ir užvirinkite.
Žingsnis 4
Į keptuvę su daržovėmis sudėkite supjaustytus kalmarus, žoleles, prieskonius, druską ir pipirus pagal skonį. Pakepinkite jas 1 minutę.
Kategorijos