Publikavimo data: 2024-05-19
Juodųjų serbentų confitur
Confitur yra prancūzų išrastas desertas. Nuo uogienės jis skiriasi tirštesne konsistencija ir vaisių ar uogų gabalėliais. Šis skanėstas gali būti gaminamas iš šviežių arba šaldytų produktų. Į juodųjų serbentų confit negalima dėti tirštiklio, nes uogose pakankamai daug pektino. Į paprastą receptą, kaip paruošti žiemai skirtą preparatą namuose, įeina išankstinis uogų užpylimas su cukrumi. Sudėčiai sutirštinti įdedama šiek tiek krakmolo.
Žingsnis 1
Paruoškite konditerijos pagrindą. Juoduosius serbentus sudėkite į storasienį puodą. Suberkite cukrų, vandenį ir išmaišykite. Palikite 2 val.
Žingsnis 2
Išvirkite serbentų apkepą. Įjunkite vidutinę kaitrą, pastatykite keptuvę ant kaitlentės ir užvirinkite. Tada nuolat maišydami suberkite krakmolą. Vėl užvirus, išjunkite ugnį.
Žingsnis 3
Konfitą išsaugokite. Sudėkite į sterilizuotus stiklainius ir užkimškite. Palikite patalpoje, kol visiškai atvės, tada laikykite šaldytuve.
Kategorijos