Publikavimo data: 2024-04-09
Aštrus lašišos poké
Poke su prieskoniais pagardinta lašiša yra tradicinis Havajų patiekalas. Recepto esmė - patiekti žalią žuvį, supjaustytą kubeliais. Šiame recepte naudojama lašiša. Gaminant poke taip pat labai dažnai naudojamas geltonpelekis tunas. Šis patiekalas tapo toks garsus ir populiarus, kad pradėtas gaminti greitojo maisto restoranuose. Lašišos poke dažnai patiekiamas su aštriu padažu. Jam pagaminti reikia sumaišyti majonezą ir pomidorų pastą. Taip pat reikės sezamų aliejaus ir sojų padažo!
Žingsnis 1
Nulupkite agurką, išimkite sėklas ir minkštimą ir supjaustykite kubeliais. Vyšninius pomidorus perpjaukite per pusę. Nulupkite avokado odelę. Nuluptą avokadą supjaustykite plonais griežinėliais. Lašišos filė supjaustykite dideliais kubeliais.
Žingsnis 2
Padažui sumaišykite majonezą ir pomidorų pastą.
Žingsnis 3
Atskirame inde sumaišykite sojų padažą, sezamų aliejų ir laimo sultis.
Žingsnis 4
Į dubenį sudėkite virtus ryžius, apšlakstykite obuolių actu. Kruopščiai išmaišykite.
Žingsnis 5
Ryžius perkelkite į lėkštę. Apšlakstykite ryžius sojų padažo padažu. Aplink ryžius išdėliokite likusius ingredientus: agurkus, vyšninius pomidorus, avokadą, "Chuka" salotas, marinuotą imbierą, majonezo padažą. Į ryžių vidurį dėkite griežinėliais supjaustytą lašišos filė. Papuoškite patiekalą sezamo sėklomis, plonai supjaustytais nori lapeliais ir žaliųjų svogūnų plunksnomis.
Kategorijos