Publikavimo data: 2024-04-06
Pokė su krevetėmis
Pokė su krevetėmis - sotus ir sveikas pasirinkimas pietums ar vakarienei. Pageidautina naudoti Basmati arba kvinojos ryžius ir bet kokio dydžio krevetes (mažas, vidutines arba karališkąsias). Jūros gėrybės turi būti šviežios: su elastingu ir permatomu kiautu, turinčiu vientisą struktūrą. Ruošiant patiekalą galima sutaupyti daug laiko, jei ryžius išvirsite iš anksto.
Žingsnis 1
Paruoškite ryžius: į išvirtus ryžius įpilkite ryžių acto ir cukraus, uždenkite ir palikite garuoti 5-7 minutes. Išvirusius ryžius sudėkite į gilų dubenį.
Žingsnis 2
Ryžius sumaišykite su avokadu. Avokadą apšlakstykite ryžių actu ir išdėliokite ant ryžių.
Žingsnis 3
Paruoškite krevetes. Krevetes virkite verdančiame vandenyje apie 2-3 minutes, į vandenį įberkite druskos. Nulupkite jūros gėrybes nuo kiautų ir sudėkite ant ryžių.
Žingsnis 4
Sudėkite likusius produktus. Ant krevečių išdėliokite salotų lapus ir pomidorus, apšlakstykite poke sojų padažu ir alyvuogių aliejumi.
Kategorijos