Publikavimo data: 2024-06-23
Aštrus salsos padažas traškiam užkandžiui
Tradicinis meksikietiškas salsos padažas yra aštrus, aromatingas, spalvingas ir labai sveikas. Jis leidžia virtuvėje būti išradingiems, nes puikiai dera su mėsos ir žuvies patiekalais. Salsa puikiai tinka kaip užkandis prie nachos, traškučių ar krekerių.
Žingsnis 1
Perpjaukite paprikas per pusę ir peiliu arba šaukšteliu išimkite šerdį su sėklomis. Nulupkite svogūną ir česnaką ir nuplaukite šaltu vandeniu. Nuplaukite laimą ir peiliu perpjaukite pusiau, stengdamiesi per stipriai nespausti, kad liktų daugiau sulčių.
Žingsnis 2
Pomidorų viršuje ir apačioje padarykite negilius išilginius pjūvius, kad pomidorai susikirstų. Paimkite gilų dubenį, sudėkite juos į jį ir užpilkite verdančiu vandeniu. Po minutės ištraukite juos šaukštu ir, kai šiek tiek atvės, nuimkite odelę.
Žingsnis 3
Svogūną supjaustykite ketvirčiais. Tada sudėkite į maišytuvą kartu su pomidorais, paprikomis ir česnakais. Maišykite, kol mišinys taps vientisas.
Žingsnis 4
Atidarykite maišytuvo dangtį ir sudėkite žalumynus. Įspauskite laimo sulčių. Įberkite druskos ir prieskonių. Plakite kelias minutes, kad skoniai tolygiai įsiskverbtų į padažą.
Kategorijos