Publikavimo data: 2024-10-21
Aštrus upėtakis kario padaže su špinatais ir avinžirniais
Upėtakis yra labai skani ir sveika žuvis, kuri pagrįstai laikoma puikiu sveikos mitybos produktu. Upėtakių nauda visų pirma pasireiškia tuo, kad jie yra visaverčių baltymų, taip pat omega-3 ir omega-6 riebalų rūgščių šaltinis. Raudonai rausva upėtakio filė patiekaluose atrodo labai patraukliai, yra švelni ir sultingo skonio, labai greitai paruošiama. Pabandykite upėtakį ruošti su netikėtais ingredientais ir prieskoniais - avinžirniais, špinatais ir kariu, kokosų pieno padaže. Šį patiekalą labai paprasta paruošti, jam paruošti nereikia ilgų valandų virtuvėje, tačiau jis nustebins sodriu ir neįprastu skoniu.
Žingsnis 1
Įkaitinkite keptuvę su ištirpintu sviestu, sudėkite upėtakius oda žemyn, pabarstykite druska ir pipirais. Kepkite 2 minutes tik iš vienos pusės ir išimkite iš keptuvės į lėkštę.
Žingsnis 2
Tame pačiame aliejuje pakepinkite smulkintą svogūną ir česnaką, kol taps auksinės spalvos, suberkite smulkiai supjaustytą imbierą ir kepkite dar 1 minutę. Į keptuvę supilkite virtus avinžirnius, sudėkite špinatus ir supilkite kokosų pieną. Suberkite prieskonius - karį, ciberžolę ir aitriąją papriką - ir 10 minučių troškinkite uždengę dangčiu.
Žingsnis 3
Ant avinžirnių atsargiai sudėkite upėtakio gabalėlius, kelis kartus pakratykite keptuvę, kad upėtakis įsigertų į padažą, ir dar 5 minutes troškinkite uždengę dangčiu.
Kategorijos