Publikavimo data: 2024-05-19
Aštuonkojai keptuvėje
Aštuonkojo keptuvėje receptas naudojamas įvairioms salotoms, kuriose moliuskas yra pagrindinis ingredientas, ruošti. Preliminarūs aštuonkojai išverdami, o paskui kepami tešloje. Norėdami gaminti keptą aštuonkojį, turite pasirinkti atšaldytą arba šaldytą egzempliorių. Paprastai šaldyti aštuonkojai parduodami jau išvalyti. Pakuotėje neturėtų būti ledo ar didelio kiekio sniego. Būtinai patikrinkite produkto galiojimo datą.
Žingsnis 1
Išvirkite aštuonkojį. Ant ugnies pastatykite puodą su vandeniu, palaukite, kol užvirs, ir į verdantį vandenį įdėkite aštuonkojį. Virkite jį 20 minučių, išimkite iš puodo į lėkštę ir palikite atvėsti. Supjaustykite aštuonkojį kąsnio dydžio gabalėliais.
Žingsnis 2
Paruoškite tešlą. Į dubenį įmuškite kiaušinį, įberkite druskos, pipirų ir suplakite šakute.
Žingsnis 3
Apkepkite aštuonkojį. Įkaitinkite keptuvę ir supilkite aliejų. Kiekvieną aštuonkojo gabalėlį panardinkite į tešlą ir dėkite į karštą aliejų. Kepkite visus aštuonkojo gabalėlius, kol paruduos.
Kategorijos