Publikavimo data: 2025-08-18
Aštuonkojų takoyaki
Kepti rutuliukai su aštuonkojais viduje ir okonomiyaki padažu. Labai neįprastas ir nepakartojamas patiekalas.
Žingsnis 1
Į puodą supilkite šaltą vandenį, įmeskite 2 žiupsnelius tuno drožlių, užvirinkite ir leiskite užvirti.
Žingsnis 2
Okonomiyaki padažas: sumaišykite 0,5 arbatinio šaukštelio sojų padažo, kečupo, medaus ir Vorčesteršyro padažo.
Žingsnis 3
Perkoškite sultinį ant tuno drožlių ir atvėsinkite. Į tešlą įmuškite kiaušinį, suberkite miltus, 1 arbatinį šaukštelį sojų padažo, druską ir po truputį pilkite sultinį, maišydami, kad neliktų gumuliukų. Tešla bus labai skysta, kaip ir turėtų būti.
Žingsnis 4
Aštuonkojus reikia supjaustyti nedideliais gabalėliais, kitaip jie netilps į rutuliukus.
Žingsnis 5
Jums būtinai reikės taco keptuvės. Įkaitinkite ją ir patepkite augaliniu aliejumi.
Žingsnis 6
Supilkite tešlą ir leiskite kraštams paruduoti.
Žingsnis 7
Į kiekvieną duobutę įdėkite po gabalėlį aštuonkojo.
Žingsnis 8
Apverskite rutuliukus ant šono mediniais iešmeliais (vienu iešmeliu iš viršaus į apačią, tarsi vedžiodami rutuliukus ratu, padėdami galą, o kitu - į pagalbą) ir supilkite dar šiek tiek tešlos.
Kai tešla šiek tiek apkeps ant kraštų, apverskite ir įpilkite dar tešlos.
Žingsnis 9
Pagrindinis tikslas - iškepti rutuliukus su minkšta, bet iškepusia tešla viduje.
Kategorijos