Aštuonkojų takoyaki pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-18

Aštuonkojų takoyaki

Kepti rutuliukai su aštuonkojais viduje ir okonomiyaki padažu. Labai neįprastas ir nepakartojamas patiekalas.
Gaminimo laikas
60 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
92 kcal.
Baltymai
6 g
Riebalai
1 g
Angliavandeniai
13 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.89/5 (18 bal.)

Žingsnis 1

Aštuonkojų takoyaki Žingsnis 1
Į puodą supilkite šaltą vandenį, įmeskite 2 žiupsnelius tuno drožlių, užvirinkite ir leiskite užvirti.

Žingsnis 2

Aštuonkojų takoyaki Žingsnis 2
Okonomiyaki padažas: sumaišykite 0,5 arbatinio šaukštelio sojų padažo, kečupo, medaus ir Vorčesteršyro padažo.

Žingsnis 3

Aštuonkojų takoyaki Žingsnis 3
Perkoškite sultinį ant tuno drožlių ir atvėsinkite. Į tešlą įmuškite kiaušinį, suberkite miltus, 1 arbatinį šaukštelį sojų padažo, druską ir po truputį pilkite sultinį, maišydami, kad neliktų gumuliukų. Tešla bus labai skysta, kaip ir turėtų būti.

Žingsnis 4

Aštuonkojų takoyaki Žingsnis 4
Aštuonkojus reikia supjaustyti nedideliais gabalėliais, kitaip jie netilps į rutuliukus.

Žingsnis 5

Aštuonkojų takoyaki Žingsnis 5
Jums būtinai reikės taco keptuvės. Įkaitinkite ją ir patepkite augaliniu aliejumi.

Žingsnis 6

Aštuonkojų takoyaki Žingsnis 6
Supilkite tešlą ir leiskite kraštams paruduoti.

Žingsnis 7

Aštuonkojų takoyaki Žingsnis 7
Į kiekvieną duobutę įdėkite po gabalėlį aštuonkojo.

Žingsnis 8

Aštuonkojų takoyaki Žingsnis 8
Apverskite rutuliukus ant šono mediniais iešmeliais (vienu iešmeliu iš viršaus į apačią, tarsi vedžiodami rutuliukus ratu, padėdami galą, o kitu - į pagalbą) ir supilkite dar šiek tiek tešlos. Kai tešla šiek tiek apkeps ant kraštų, apverskite ir įpilkite dar tešlos.

Žingsnis 9

Aštuonkojų takoyaki Žingsnis 9
Pagrindinis tikslas - iškepti rutuliukus su minkšta, bet iškepusia tešla viduje.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, grybų patiekalai, įspūdingas receptas, paprastas, turi bendrų alergenų, mažai kalorijų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, grybų sezonas, jūros gėrybių patiekalai, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos