Publikavimo data: 2024-06-23
Atostogų karpis
Karpis - žuvis, dar vadinama karpiu. Yra duomenų, kad karpiai maistui gaminti pradėti naudoti apie 1000 m. pr. m. e. Kinijoje. Europoje šios žuvies veisimas užtruko ilgai - tik XIII a. Bohemijoje buvo įrengti specialūs tvenkiniai karpiams veisti. Šioje žuvyje gausu PP, B grupės vitaminų, makro- ir mikroelementų (fosforo, seleno, chromo, kobalto, sieros, cinko).
Žingsnis 1
Nulupkite bulves nuo odelės ir nuplaukite po šaltu vandeniu. Bulves supjaustykite atsitiktiniais griežinėliais arba apskritimais.
Žingsnis 2
Išvalykite karpio vidurius ir nuplaukite. Padarykite skersinius pjūvius per visą karpio plotį.
Žingsnis 3
Nulupkite česnaką ir svogūną nuo lukštų. Svogūną supjaustykite pusžiedžiais, prieš tai sudrėkinę peilį šaltu vandeniu. Česnaką smulkiai sukapokite arba sutarkuokite smulkia tarka.
Žingsnis 4
Šoninę supjaustykite plonais griežinėliais. Optimalus storis - 3-4 milimetrai.
Žingsnis 5
Į karpio pjūvius įdėkite česnako, įtrinkite skerdeną druska ir pipirais. Į kepimo formą sudėkite griežinėliais supjaustytas bulves, ant jų svogūnus, viską pabarstykite druska ir pipirais. Ant svogūnų sudėkite žuvį, o ant žuvies - šoninę. Įkaitinkite orkaitę iki 180 ºC. Įdėkite formą į įkaitintą orkaitę ir kepkite 40-45 minutes. Užpilkite patiekalą baltuoju vynu ir palikite kepti dar 45 minutes.
Kategorijos