Atostogų karpis pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-23

Atostogų karpis

Karpis - žuvis, dar vadinama karpiu. Yra duomenų, kad karpiai maistui gaminti pradėti naudoti apie 1000 m. pr. m. e. Kinijoje. Europoje šios žuvies veisimas užtruko ilgai - tik XIII a. Bohemijoje buvo įrengti specialūs tvenkiniai karpiams veisti. Šioje žuvyje gausu PP, B grupės vitaminų, makro- ir mikroelementų (fosforo, seleno, chromo, kobalto, sieros, cinko).
Gaminimo laikas
130 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
108 kcal.
Baltymai
9 g
Riebalai
4 g
Angliavandeniai
6 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.97/5 (30 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Atostogų karpis Žingsnis 1
Nulupkite bulves nuo odelės ir nuplaukite po šaltu vandeniu. Bulves supjaustykite atsitiktiniais griežinėliais arba apskritimais.

Žingsnis 2

Atostogų karpis Žingsnis 2
Išvalykite karpio vidurius ir nuplaukite. Padarykite skersinius pjūvius per visą karpio plotį.

Žingsnis 3

Atostogų karpis Žingsnis 3
Nulupkite česnaką ir svogūną nuo lukštų. Svogūną supjaustykite pusžiedžiais, prieš tai sudrėkinę peilį šaltu vandeniu. Česnaką smulkiai sukapokite arba sutarkuokite smulkia tarka.

Žingsnis 4

Atostogų karpis Žingsnis 4
Šoninę supjaustykite plonais griežinėliais. Optimalus storis - 3-4 milimetrai.

Žingsnis 5

Atostogų karpis Žingsnis 5
Į karpio pjūvius įdėkite česnako, įtrinkite skerdeną druska ir pipirais. Į kepimo formą sudėkite griežinėliais supjaustytas bulves, ant jų svogūnus, viską pabarstykite druska ir pipirais. Ant svogūnų sudėkite žuvį, o ant žuvies - šoninę. Įkaitinkite orkaitę iki 180 ºC. Įdėkite formą į įkaitintą orkaitę ir kepkite 40-45 minutes. Užpilkite patiekalą baltuoju vynu ir palikite kepti dar 45 minutes.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos