Publikavimo data: 2024-05-26
Atostogų stollen su varške
Nė vienos Kalėdos Vokietijoje neapsieina be šventinio kalėdinio stoleno. Unikalaus skonio naminis pyragas su įvairiausiais riešutais ir cukruotais vaisiais pirmą kartą atsirado viduramžių vienuolynuose, o jo sudedamosios dalys buvo kur kas kuklesnės. Šiais laikais į stollen dedama įvairiausių riešutų ir cukruotų vaisių, todėl jo skonis yra turtingas ir daugialypis.
Žingsnis 1
Migdolus 10-20 minučių pamirkykite verdančiame vandenyje. Nulupkite odelę ir įdėkite riešutus į orkaitę, kad išdžiūtų. Kai atvės, nulupkite ir supjaustykite kąsnio dydžio gabalėliais.
Žingsnis 2
Kambario temperatūros sviestą sumaišykite su cukrumi ir išsukite mikseriu (blenderiu). Kai mišinys taps vientisas ir padidės jo tūris, sudėkite varškę ir kiaušinius. Viską suplakite mikseriu.
Žingsnis 3
Sutarkuokite citrinos žievelę ir išspauskite sultis. Dubenyje sumaišykite: citrinos žievelę, visus džiovintus vaisius, sodą, riešutus. Sudėkite varškės tešlą, išmaišykite. Suberkite miltus, išmaišykite. Jei minkant miltų nepakanka, įberkite jų daugiau. Tešla neturi būti lipni.
Žingsnis 4
Padalykite tešlą į 2 dalis. Kiekvieną dalį dėkite ant pergamentu išklotos kepimo skardos ir suformuokite ovalo formos kepimo formą. Vizualiai padalykite ovalą į 3 dalis, vieną (mažesnę) dalį iškočiokite į vidurį. Tada šią dalį uždenkite antrąja dalimi, 2/3. Suformuokite stollen.
Žingsnis 5
Šaukite pyragą valandai į 170-180 laipsnių temperatūros orkaitę. Paruoštą stollen aptepkite ištirpintu sviestu ir apibarstykite cukraus pudra. Kai stollen atvės, suvyniokite į foliją ir palikite vėsioje vietoje 1-7 savaitėms.
Kategorijos