Kalėdiniai pyragėliai su marcipanais ir citrusiniais vaisiais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-09-16

Kalėdiniai pyragėliai su marcipanais ir citrusiniais vaisiais

Norint namuose sukurti šventinę atmosferą, tereikia papuošti Kalėdų eglutę ir iškepti tradicinį skanėstą. Stollen yra kalėdinis pyragas, kilęs iš Vokietijos. Sluoksniuotos tešlos ritinio forma simbolizuoja kūdikėlį Jėzų, suvyniotą į vystyklus. Tradicinis Stollen kepamas likus trims savaitėms iki Kalėdų ir laikomas vėsioje vietoje, kad pyragas galėtų fermentuotis ir įgautų savo garsųjį sodrų skonį. Tradicinis stollen įdaras - rome mirkyti cukruoti vaisiai, vaisiai, uogos arba marcipanas. Manoma, kad kuo daugiau įdaro, tuo pyragas geresnis.
Gaminimo laikas
130 min.
Laikas virtuvėje
70 min.
Kalorijos
289 kcal.
Baltymai
6 g
Riebalai
10 g
Angliavandeniai
43 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 4/5 (15 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Kalėdiniai pyragėliai su marcipanais ir citrusiniais vaisiais Žingsnis 1
Paruoškite tešlą tešlai. 100 g miltų, 2 šaukštelius cukraus ir mieles ištirpinkite pašildytame piene. Išmaišykite ir palikite šiltoje vietoje 30 minučių.

Žingsnis 2

Kalėdiniai pyragėliai su marcipanais ir citrusiniais vaisiais Žingsnis 2
Į paruoštą oparą suberkite likusį cukrų, kiaušinį ir vaniliną, palaipsniui minkydami tešlą ir supilkite likusius miltus.

Žingsnis 3

Kalėdiniai pyragėliai su marcipanais ir citrusiniais vaisiais Žingsnis 3
Į tešlą įmaišykite ištirpintą sviestą. Gerai išminkykite tešlą. Leiskite tešlai pakilti 40 minučių.

Žingsnis 4

Kalėdiniai pyragėliai su marcipanais ir citrusiniais vaisiais Žingsnis 4
Į paruoštą tešlą sudėkite įdarą. Sudėkite spanguoles, maltus graikinius riešutus, citrinos ir mandarino žievelę. Kruopščiai išminkykite tešlą.

Žingsnis 5

Kalėdiniai pyragėliai su marcipanais ir citrusiniais vaisiais Žingsnis 5
Tešlą iškočiokite į ovalą. Marcipaną supjaustykite plokščiais griežinėliais ir sudėkite į vidurį.

Žingsnis 6

Kalėdiniai pyragėliai su marcipanais ir citrusiniais vaisiais Žingsnis 6
Suvyniokite tešlą į ritinį. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių pagal Celsijų. Siųskite staleną kepti maždaug valandą, kol paruduos.

Žingsnis 7

Kalėdiniai pyragėliai su marcipanais ir citrusiniais vaisiais Žingsnis 7
Išimkite pyragą iš orkaitės ir atvėsinkite. Galite patiekti iš karto arba padėti į šaldytuvą porai savaičių, kad kepinys subręstų. Taip jis taps dar sultingesnis ir aromatingesnis, nes tešla sugers įdaro skonį.

Žingsnis 8

Kalėdiniai pyragėliai su marcipanais ir citrusiniais vaisiais Žingsnis 8
Supjaustykite pyragą kąsnio dydžio gabalėliais ir patiekite.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos