Publikavimo data: 2024-09-16
Kalėdiniai pyragėliai su marcipanais ir citrusiniais vaisiais
Norint namuose sukurti šventinę atmosferą, tereikia papuošti Kalėdų eglutę ir iškepti tradicinį skanėstą. Stollen yra kalėdinis pyragas, kilęs iš Vokietijos. Sluoksniuotos tešlos ritinio forma simbolizuoja kūdikėlį Jėzų, suvyniotą į vystyklus. Tradicinis Stollen kepamas likus trims savaitėms iki Kalėdų ir laikomas vėsioje vietoje, kad pyragas galėtų fermentuotis ir įgautų savo garsųjį sodrų skonį. Tradicinis stollen įdaras - rome mirkyti cukruoti vaisiai, vaisiai, uogos arba marcipanas. Manoma, kad kuo daugiau įdaro, tuo pyragas geresnis.
Žingsnis 1
Paruoškite tešlą tešlai. 100 g miltų, 2 šaukštelius cukraus ir mieles ištirpinkite pašildytame piene. Išmaišykite ir palikite šiltoje vietoje 30 minučių.
Žingsnis 2
Į paruoštą oparą suberkite likusį cukrų, kiaušinį ir vaniliną, palaipsniui minkydami tešlą ir supilkite likusius miltus.
Žingsnis 3
Į tešlą įmaišykite ištirpintą sviestą. Gerai išminkykite tešlą. Leiskite tešlai pakilti 40 minučių.
Žingsnis 4
Į paruoštą tešlą sudėkite įdarą. Sudėkite spanguoles, maltus graikinius riešutus, citrinos ir mandarino žievelę. Kruopščiai išminkykite tešlą.
Žingsnis 5
Tešlą iškočiokite į ovalą. Marcipaną supjaustykite plokščiais griežinėliais ir sudėkite į vidurį.
Žingsnis 6
Suvyniokite tešlą į ritinį. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių pagal Celsijų. Siųskite staleną kepti maždaug valandą, kol paruduos.
Žingsnis 7
Išimkite pyragą iš orkaitės ir atvėsinkite. Galite patiekti iš karto arba padėti į šaldytuvą porai savaičių, kad kepinys subręstų. Taip jis taps dar sultingesnis ir aromatingesnis, nes tešla sugers įdaro skonį.
Žingsnis 8
Supjaustykite pyragą kąsnio dydžio gabalėliais ir patiekite.
Kategorijos