Publikavimo data: 2024-09-14
Kalėdiniai koldūnai be miltų
Kalėdų šventės Europoje neapsieina be mugių ir tradicinių kepinių. Vienas iš garsiausių miestų, kuriuos gaubia Kalėdos, yra Vokietijos miestas Drezdenas. Būtent čia buvo išrastas visų mėgstamas stollen. Šie receptai buvo užrašyti dar viduramžiais. Kalėdiniam stollenui yra maždaug septyni šimtmečiai. Tešla, kurios pagrindą sudaro sviestas, miltai ir kiaušiniai, sumaišoma su abrikosų, mirkytų džiovintų slyvų ir smulkintų graikinių riešutų įdaru! Kūčių vakarą paruoškite stollen ir apibarstykite cukraus pudra!
Žingsnis 1
Ant pjaustymo lentos susmulkinkite graikinius riešutus, skirtus pyrago įdarui.
Žingsnis 2
Nuplautas džiovintas slyvas užpilkite verdančiu (bet ne karštu) vandeniu ir palikite 30 minučių. Tuomet nusausinkite dubenį ir dar kartą nuplaukite džiovintas slyvas.
Žingsnis 3
Tuo pačiu metu paimkite gilų dubenį ir įmuškite du kiaušinius. Suberkite cukrų ir plakite iki vientisos masės.
Žingsnis 4
Atskirame dubenyje šiek tiek ištirpinkite sviestą ir supilkite jį į dubenį su plaktais kiaušiniais. Sudėkite smulkintus abrikosus ir miltus. Užminkykite tešlą.
Žingsnis 5
Į paruoštą tešlą suberkite susmulkintus graikinius riešutus ir džiovintas slyvas. Gerai išmaišykite, kad džiovinti vaisiai ir riešutai tolygiai pasiskirstytų tešloje.
Žingsnis 6
Padalykite tešlą į dvi dalis. Kiekvieną iš jų suformuokite pailgos formos. Tada sudėkite jas ant pergamento ir pašaukite į 180C temperatūros orkaitę 80 minučių.
Žingsnis 7
Išjunkite orkaitę ir palikite pyragą 10 minučių atvėsti.
Žingsnis 8
Supjaustykite kalėdinį pyragą vienodo dydžio gabalėliais, gražiai išdėliokite, apibarstykite cukraus pudra ir patiekite!
Kategorijos