Publikavimo data: 2024-09-16
Kalėdinis pyragas su marcipanais ir kokoso drožlėmis
Vokietijoje yra sena tradicija Kalėdų švenčių proga kepti stollen. Stollen yra ritinio formos pyragas. Tokia forma pasirinkta neatsitiktinai. Stollen primena suvystytą kūdikį Jėzų Kristų, gimusį gruodžio 25-osios naktį. Tradiciškai kalėdinis pyragas kepamas likus mėnesiui iki švenčių, kad pyragas įsigertų daugybės įdarų skonių ir aromatų ir taptų dar skanesnis. Beje, į koldūnus dedama daug įdaro. Riešutai, sultenės, uogos, cukruoti vaisiai ir marcipanai sudaro beveik pusę pyrago, palyginti su tešla. Pagal klasikinį receptą riešutai ir cukruoti vaisiai 24 valandas mirkomi rome arba brendyje.
Žingsnis 1
Norėdami paruošti raugą, dubenyje sumaišykite 100 ml pašildyto pieno, 2 arbatinius šaukštelius cukraus ir sausas mieles. Išmaišykite ir palikite šiltoje vietoje 20-30 minučių.
Žingsnis 2
Į masę supilkite likusius miltus, vanilę ir cukrų. Įmuškite kiaušinį ir užminkykite tešlą.
Žingsnis 3
Į tešlą įmaišykite sviestą. Minkykite tešlą, kol ji taps lygi ir nebelips prie rankų. Dėkite tešlą į karštą orkaitę 40 minučių. Tešla turėtų padidėti.
Žingsnis 4
Į paruoštą tešlą sudėkite riešutų, sultenių ir mirkytų sultenių įdarą. Gerai išminkykite tešlą, kad tešla sugertų visą įdarą.
Žingsnis 5
Iškočiokite tešlą ir į jos vidurį sudėkite marcipaną.
Žingsnis 6
Suvyniokite tešlos ritinį ir kepkite 180 laipsnių orkaitėje, kol paruduos. Apytikslė kepimo trukmė - 40 minučių.
Žingsnis 7
Ištraukite iš orkaitės ir padėkite ant medinės lentelės. Leiskite jam atvėsti.
Žingsnis 8
Prie arbatos patiekite riekelėmis supjaustytą pyragą.
Kategorijos