Kalėdiniai stollen su marcipanais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-09-16

Kalėdiniai stollen su marcipanais

Stollen yra tradicinis vokiškas žiemos pyragas. Vokiečiams stollen turi maždaug tokią pačią šventą reikšmę kaip stačiatikiams Velykų kuličas. Paprasta stollen forma primena Kristaus kūdikį, suvyniotą į audinio skiautę. Pagal tradiciją stollen kepamas likus trisdešimčiai dienų iki Kalėdų, kad ši šventinė duona subręstų ir įsigertų. Stollen laikoma vėsioje vietoje arba šaldytuve. Ypatingas stollen bruožas yra tešla, kuri turi būti sunki ir sultinga, ir, žinoma, daug įdaro iš cukruotų vaisių ir riešutų.
Gaminimo laikas
130 min.
Laikas virtuvėje
70 min.
Kalorijos
308 kcal.
Baltymai
7 g
Riebalai
11 g
Angliavandeniai
43 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 4/5 (22 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Kalėdiniai stollen su marcipanais Žingsnis 1
Iš 100 ml pašildyto pieno, poros šaukštelių cukraus ir 20 g sausų mielių užmaišykite tešlą. Makaronus 20 minučių padėkite į karštą vandenį, kad mielės suveiktų.

Žingsnis 2

Kalėdiniai stollen su marcipanais Žingsnis 2
Į masę supilkite vaniliną. Įmuškite kiaušinį ir įberkite likusį cukrų. Išmaišykite. Išmaišykite mišinį ir lėtai supilkite likusius miltus.

Žingsnis 3

Kalėdiniai stollen su marcipanais Žingsnis 3
Sudėkite sviestą. Užminkykite vientisą tešlą. Dėkite tešlą 40 minučių į karštą orkaitę, kad pakiltų.

Žingsnis 4

Kalėdiniai stollen su marcipanais Žingsnis 4
Į tešlą supilkite sultenes, apelsino žievelę ir graikinius riešutus. Įdarą sumaišykite su tešla.

Žingsnis 5

Kalėdiniai stollen su marcipanais Žingsnis 5
Iškočiokite tešlą ir į jos vidurį sudėkite marcipaną. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių pagal Celsijų.

Žingsnis 6

Kalėdiniai stollen su marcipanais Žingsnis 6
Suvyniokite ritinį. 40 minučių pašaukite į orkaitę.

Žingsnis 7

Kalėdiniai stollen su marcipanais Žingsnis 7
Išimkite iš orkaitės ir atvėsinkite.

Žingsnis 8

Kalėdiniai stollen su marcipanais Žingsnis 8
Pyragą galite patiekti iš karto arba padėti į šaldytuvą kelioms dienoms ar net savaitėms. Šaldytuve laikytas Stollen bus dar skanesnis.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos