Publikavimo data: 2024-06-15
Atviras pyragas
Tai garsaus prancūziško atviro pyrago iš sluoksniuotos tešlos kepinio quiche adaptacija. Įdarui naudosime dešrą, kietąjį sūrį, kiaušinius, varškę ir grietinę. Pyragas gaunasi labai sotus. Jis gali tapti pilnaverčiu patiekalu.
Žingsnis 1
Dešrą supjaustykite griežinėliais, sūrį sutarkuokite. Paruoškite mišinį iš 4 kiaušinių, grietinės, varškės, įmaišykite pusę tarkuoto sūrio, pagal skonį įberkite druskos ir pipirų.
Žingsnis 2
Iškočiokite tešlą, reikės pusės pakelio, t. y. 250 g. Aš naudojau mielinę sluoksniuotą tešlą. Iškočiokite apskritimą.
Žingsnis 3
Paimkite formą arba gilią keptuvę. Ištepkite sviestu, kad tešla neliptų ir būtų galima lengvai išimti iš formos. Sudėkite tešlą į formą.
Žingsnis 4
Ant tešlos dėkite dešrą, užpildykite mišiniu ir ant viršaus užberkite likusį tarkuotą sūrį. Kepkite orkaitėje 30 minučių.
Kategorijos