Majonezo pyragas receptas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-01-16

Majonezo pyragas receptas

Į majonezo pagrindu pagaminto lauro pyrago receptą įeina tokie ingredientai kaip grietinė ir pats majonezas. Atkreipkite dėmesį, kad čia reikia 20 % riebumo grietinės ir majonezo be priedų. Beje, majonezo nerekomenduojama kepti kaip padažo, nes įkaitęs jis sugadins patiekalo konsistenciją ir skonį. Tačiau dėl to, kad majonezas šiame recepte įeina į tešlą, toks apdorojimas jai nėra baisus.
Gaminimo laikas
90 min.
Laikas virtuvėje
50 min.
Kalorijos
203 kcal.
Baltymai
5 g
Riebalai
14 g
Angliavandeniai
15 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, glitimo turintys grūdai, kiaušiniai
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 4.16/5 (19 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Majonezo pyragas receptas Žingsnis 1
Prieš tai iš šaldytuvo išimkite visus tešlai skirtus ingredientus. Kepimo metu jie turi būti kambario temperatūros. Iš anksto nuplaukite, nulupkite ir supjaustykite visas įdarui skirtas daržoves.

Žingsnis 2

Majonezo pyragas receptas Žingsnis 2
Paruoškite faršą. Į keptuvę su trupučiu augalinio aliejaus sudėkite nuluptas ir sutarkuotas daržoves (morkas, svogūnus, kopūstus). Tada įpilkite į jas vandens. Troškinkite po dangčiu ant vidutinės ugnies, retkarčiais pamaišydami. Daržoves pasūdykite, pasūdykite ir įberkite petražolių. Gerai išmaišykite.

Žingsnis 3

Majonezo pyragas receptas Žingsnis 3
Paruoškite tešlą. Giliame dubenyje sumaišykite kiaušinius, grietinę, majonezą, druską ir kepimo miltelius. Išmaišykite iki vientisos konsistencijos. Palaipsniui suberkite miltus. Tešla turi būti tiršta kaip blynai.

Žingsnis 4

Majonezo pyragas receptas Žingsnis 4
Suformuokite pyragą. Į pergamentu išklotą formą įdėkite ½ tešlos. Ant viršaus sudėkite įdarą ir užpildykite jį antrąja tešlos puse. Kepkite majonezo pyragą 25-30 min. 175-180 °C temperatūros orkaitėje.Prieš patiekdami atvėsinkite majonezo pyragą.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos