Publikavimo data: 2024-01-16
Majonezo pyragas receptas
Į majonezo pagrindu pagaminto lauro pyrago receptą įeina tokie ingredientai kaip grietinė ir pats majonezas. Atkreipkite dėmesį, kad čia reikia 20 % riebumo grietinės ir majonezo be priedų. Beje, majonezo nerekomenduojama kepti kaip padažo, nes įkaitęs jis sugadins patiekalo konsistenciją ir skonį. Tačiau dėl to, kad majonezas šiame recepte įeina į tešlą, toks apdorojimas jai nėra baisus.
Žingsnis 1
Prieš tai iš šaldytuvo išimkite visus tešlai skirtus ingredientus. Kepimo metu jie turi būti kambario temperatūros. Iš anksto nuplaukite, nulupkite ir supjaustykite visas įdarui skirtas daržoves.
Žingsnis 2
Paruoškite faršą. Į keptuvę su trupučiu augalinio aliejaus sudėkite nuluptas ir sutarkuotas daržoves (morkas, svogūnus, kopūstus). Tada įpilkite į jas vandens. Troškinkite po dangčiu ant vidutinės ugnies, retkarčiais pamaišydami. Daržoves pasūdykite, pasūdykite ir įberkite petražolių. Gerai išmaišykite.
Žingsnis 3
Paruoškite tešlą. Giliame dubenyje sumaišykite kiaušinius, grietinę, majonezą, druską ir kepimo miltelius. Išmaišykite iki vientisos konsistencijos. Palaipsniui suberkite miltus. Tešla turi būti tiršta kaip blynai.
Žingsnis 4
Suformuokite pyragą. Į pergamentu išklotą formą įdėkite ½ tešlos. Ant viršaus sudėkite įdarą ir užpildykite jį antrąja tešlos puse. Kepkite majonezo pyragą 25-30 min. 175-180 °C temperatūros orkaitėje.Prieš patiekdami atvėsinkite majonezo pyragą.
Kategorijos