Publikavimo data: 2024-03-31
Atviras pyragas su uogiene
Pyragas su uogiene - tai subtilus ir aromatingas naminis arbatos vakarėlio pyragas visai šeimai. Saldus skanėstas iš minkštos tešlos ir kvapnaus įdaro puikiai tinka užkandžiui ar pusryčiams, prie karštos arbatos ir šviežiai paruoštos kavos. Sotus, saldus desertas puikiai tiks papuošti tarkuotu šokoladu, cukraus pudra arba cinamonu pagal jūsų skonį. Ryškus, sultingas pyragas su lengvai parudavusia plutele patiks visiems saldumynų mėgėjams ir naminio kepimo mėgėjams.
Žingsnis 1
Atskirame giliame dubenyje sumaišykite pusę miltų ir sausas mieles. Atsargiai supilkite 100 ml kambario temperatūros pieno.
Žingsnis 2
Kiaušinių trynius išplakite su cukrumi. Supilkite likusį pieną ir druską.
Žingsnis 3
Į kiaušinių masę įmaišykite likusius miltus, jei norite, į tešlą galite įberti vanilino ir cinamono, kad būtų sodresnio skonio.
Žingsnis 4
Į kiaušinių ir pieno mišinį įmaišykite virtą oparą.
Žingsnis 5
Ištirpinkite sviestą ir įmaišykite jį į tešlą su opara. Tešlą gerai išminkykite iki vientisos masės. Leiskite tešlai pakilti šiltoje vietoje, ji turi būti bent dvigubai didesnė.
Žingsnis 6
Iš paruoštos tešlos atskirkite trečdalį tešlos ir padarykite juosteles papuošimui. Likusią tešlą padalykite į 2 dalis, vieną dalį iškočiokite į apskritimą. Antrąją dalį naudokite pyrago šonams formuoti. Perkelkite tešlą į kepimo formą, išklodami ją pergamentu. Atsargiai paskirstykite uogienę, neperlenkdami šonų.
Žingsnis 7
Tešlą iškočiokite ir supjaustykite juostelėmis. Jas pritvirtinkite prie viršaus, prieš tai šonuose padarydami nedidelius įpjovimus.
Žingsnis 8
Pyragą kepkite 180 ℃ temperatūros orkaitėje 30 minučių. Jei norite, pyrago kraštus galite aptepti kiaušinio tryniu, kad plutelė paruduotų.
Kategorijos