Publikavimo data: 2024-05-26
Auksinė karamelė su sūdytais žemės riešutais
Greitą ir gurmanišką desertą galima pasigaminti be didelio vargo iš kelių ingredientų. Tai ir karamelė su sūdytais žemės riešutais. Tai gurmaniškas patiekalas, kuriame karamelės saldumas nustelbia sūdytus žemės riešutus. Kartu toks patiekalas nereikalauja ypatingų rūpesčių, jį gaminti malonu, be to, jis visada praverčia, kai reikia sotaus ir skanaus užkandžio.
Žingsnis 1
Į puodą storu dugnu supilkite cukrų ir vandenį ir statykite ant vidutinės ugnies, kol cukrus ištirps, ims burbuliuoti ir pakeis spalvą į karamelės. Karamelės nemaišykite, tik švelniai pasukite puodą.
Žingsnis 2
Užkaiskite grietinėlę. Kai karamelė įgaus gražią spalvą, siųskite ją į karamelę, išmaišykite ir sudėkite sviestą.
Žingsnis 3
Į karamelės mišinį suberkite žemės riešutus, išmaišykite ir išjunkite ugnį. Palikite karamelę atvėsti, tada padėkite į šaldytuvą.
Kategorijos