Publikavimo data: 2024-10-12
Auksinė lašiša su daržovėmis ir sūriu
Lašišos mėsa ir ikrai turi didelę maistinę ir skoninę vertę ir yra laikomi delikatesu. Lašišą galima valgyti lengvai sūdytą ir sūdytą. Ji rūkoma, verdama, kepama folijoje, kepama ant grotelių, troškinama ir verdama garuose. Iš jos gaminama daug patiekalų - sriubos, antrieji patiekalai, užkandžiai, salotos, troškiniai, nesaldūs kepiniai ir padažai. Svarbiausia nepamiršti, kad šios žuvies nereikėtų ilgai termiškai apdoroti, nes jos mėsa yra labai švelni ir ilgai gaminant gali tapti sausa arba visiškai prarasti skonį.
Žingsnis 1
Į įkaitintą keptuvę įpilkite alyvuogių aliejaus ir kepkite lašišos kepsnius, kol jie taps auksiniai. Sviestą ir parmezaną sutarkuokite vidutine tarka ir sumaišykite. Suberkite džiūvėsėlius ir dar kartą išmaišykite.
Žingsnis 2
Apkeptas filė įtrinkite džiūvėsėliais ir kepkite vidutinio karštumo orkaitėje, kol taps auksinės spalvos. Kol žuvis kepa, nuplaukite visas daržoves ir supjaustykite jas šiaudeliais. Siųskite supjaustytas daržoves kepti į keptuvę su prieskoniais, retkarčiais pamaišydami. Paruoškite padažą. Į patogų indą įpilkite pusę puodelio alyvuogių aliejaus, suberkite smulkiai supjaustytus bazilikus, druską, pipirus ir išmaišykite.
Kategorijos