Publikavimo data: 2024-10-12
Auksinis karpis, keptas su cukinijomis orkaitėje
Upių žuvys yra ne mažiau naudingos nei jūros žuvys. Pavyzdžiui, karpiuose yra daugybė retų mineralinių medžiagų ir vitaminų, kurie palankiai veikia smegenis, nervų sistemą ir skydliaukę. Patiekalai iš jo pažįstami nuo seno. Dabartiniame variante karpis kepamas su daržovėmis, tarp kurių cukinija yra vitamino C lobynas. Patiekalas labai lengvas, mažai kaloringas, todėl jį gali vartoti tie, kurie saugo savo figūrą, bet mėgsta skaniai pavalgyti.
Žingsnis 1
Padarykite pjūvius žuvies skerdenoje. Pagardinkite druska ir pipirais. Pabarstykite žuvies prieskoniais.
Žingsnis 2
Cukiniją, morką ir svogūną supjaustykite 1 cm dydžio apskritimais. Juos sudėkite ant riebalais išklotos folija išklotos kepimo skardos. Ant daržovių sudėkite žuvį.
Žingsnis 3
Žuvį aptepkite grietine. Į pjūvius įdėkite citrinos griežinėlių. Kepkite 170-180 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 40 minučių.
Kategorijos