Mielinės tešlos štrudelis su obuoliais ir spanguolėmis yra paprastas deserto receptas, kuriuo mėgausis visa šeima. Daugelis šeimininkių klysta manydamos, kad štrudeliui gaminti tešlą yra varginantis dalykas ir kad paprasčiau parduotuvėje nusipirkti jau paruoštos. Iš tiesų paruošimas nereikalauja ypatingų įgūdžių. Užminkykite mielinę tešlą, iškočiokite ją, išdėliokite įdarą, suvyniokite ir iškepkite orkaitėje. Obuolių štrudeliui geriau imti sultingus vaisius, tada cukraus kiekį galima sumažinti.
Žingsnis 1
Paruoškite tešlą. Mieles ištirpinkite šiltame vandenyje. Suberkite cukrų ir druską. Supilkite pusę persijotų miltų, gerai išmaišykite ir palikite 30 minučių. Kai tešla pakils, supilkite augalinį aliejų, suberkite likusius miltus ir suberkite vanilinį cukrų. Išminkykite tešlą. Minkykite 10-15 minučių.
Žingsnis 2
Paruoškite suktinukus. Padalykite tešlą į 2 dalis ir iš kiekvienos dalies iškočiokite stačiakampį. Ant tešlos sudėkite obuolius ir spanguoles taip, kad kraštai būtų laisvi. Pabarstykite cukrumi ir cinamonu. Užlenkite tešlos kraštus ir gerai užlenkite.
Žingsnis 3
Iškepkite štrudelius. Paruoškite sirupą. Karštame vandenyje atskieskite cukrų ir juo aptepkite štrudelio viršų. Pabarstykite kepimo skardą miltais ir dėkite suktinukus siūle žemyn. Pašaukite į karštą orkaitę 30-40 minučių.