Publikavimo data: 2025-08-18
Aviečių grietinė
Aviečių ir obuolių kisielius yra sodrus, kvapnus ir vidutiniškai saldus. Tokį gėrimą galite paruošti bet kuriuo metų laiku: vasarą iš šviežių uogų ir vaisių, o žiemą ar pavasarį - iš šaldytų aviečių. Ruošiant kisielių paprastai naudojamas bulvių krakmolas, tačiau kartais į gėrimą dedama kukurūzų veislės produkto. Tokiu atveju jo tūrį reikėtų padvigubinti, nes kukurūzų krakmolas suteikia mažesnį tankį.
Žingsnis 1
Pradėkite gaminti maistą. Supjaustykite obuolius mažais gabalėliais. Sudėkite juos į puodą, suberkite avietes. Užpilkite 2 litrais karšto vandens. Virkite 15 minučių. Nuimkite nuo ugnies.
Žingsnis 2
Paruoškite kiselį. Nuovirą perkoškite ir vėl uždėkite ant ugnies. Kai tik užvirs, suberkite cukrų ir citrinos rūgštį. Dubenyje krakmolą praskieskite 250 ml vandens. Palaipsniui supilkite krakmolą į puodą. Maišydami užvirinkite ir nukelkite nuo viryklės.
Kategorijos