Aviečių grietinė pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-18

Aviečių grietinė

Aviečių ir obuolių kisielius yra sodrus, kvapnus ir vidutiniškai saldus. Tokį gėrimą galite paruošti bet kuriuo metų laiku: vasarą iš šviežių uogų ir vaisių, o žiemą ar pavasarį - iš šaldytų aviečių. Ruošiant kisielių paprastai naudojamas bulvių krakmolas, tačiau kartais į gėrimą dedama kukurūzų veislės produkto. Tokiu atveju jo tūrį reikėtų padvigubinti, nes kukurūzų krakmolas suteikia mažesnį tankį.
Gaminimo laikas
30 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
23 kcal.
Angliavandeniai
5 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 3.83/5 (12 bal.)

Žingsnis 1

Aviečių grietinė Žingsnis 1
Pradėkite gaminti maistą. Supjaustykite obuolius mažais gabalėliais. Sudėkite juos į puodą, suberkite avietes. Užpilkite 2 litrais karšto vandens. Virkite 15 minučių. Nuimkite nuo ugnies.

Žingsnis 2

Aviečių grietinė Žingsnis 2
Paruoškite kiselį. Nuovirą perkoškite ir vėl uždėkite ant ugnies. Kai tik užvirs, suberkite cukrų ir citrinos rūgštį. Dubenyje krakmolą praskieskite 250 ml vandens. Palaipsniui supilkite krakmolą į puodą. Maišydami užvirinkite ir nukelkite nuo viryklės.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
gėrimai, įspūdingas receptas, paprastas, mažai kalorijų, per 30 minučių, žalumynų sezonas, serbentų sezonas, maistas vaikams, kisielius, be įprastų alergenų, receptų knyga, krakmolingas kisielius, kisielius su uogomis

Kategorijos