Publikavimo data: 2024-05-25
Aviečių kremo pyragas
Kvapnus ir skanus pyragas su aviečių kreminiu įdaru ant trapios smėlio-sūrio-sūrio tešlos. Įdaras labai švelnus ir sultingas. Pyragui gaminti tinka ir šaldytos, ir šviežios avietės. Galima naudoti bet kokio riebumo varškę. Deserto gaminimo procesas yra gana imlus darbui, tačiau jei laikysitės šio recepto, jums pavyks. Toks kepinys tikrai nustebins jūsų namiškius ir svečius. Išbandykite!
Žingsnis 1
Pirmiausia paruoškite trapią tešlą. Į gilų dubenį supilkite ištirpintą sviestą. Įdėkite vieną vištos kiaušinį, cukrų, druską ir varškę. Viską gerai išminkykite šakute.
Žingsnis 2
Persijokite miltus į dubenį ir suberkite kepimo miltelius. Viską gerai išmaišykite.
Žingsnis 3
Minkykite tešlą, kol ji atsiplėš nuo rankų ir dubens sienelių. Jei tešla šiek tiek skysta, tiesiog įberkite daugiau miltų. Iš tešlos suformuokite rutulį ir suvyniokite į maistinę plėvelę. Dėkite tešlą į šaldytuvą 30 minučių.
Žingsnis 4
Paruoštą atšaldytą tešlą iškočiokite iki 4-5 mm storio. Įdėkite tešlą į pyrago formą ir suformuokite šonus. Pagal poreikį nupjaukite tešlos perteklių ar nelygius kraštus. Dugne šakute padarykite daugybę įdubimų.
Žingsnis 5
Dėkite pagrindą į orkaitę ir kepkite 20 minučių 180 °C temperatūroje.
Žingsnis 6
Tuo tarpu paruoškite įdarą. Jį sudarys dvi dalys: avietės ir kreminis įdaras. Pirmajame dubenyje sumaišykite avietes ir du šaukštus cukraus.
Žingsnis 7
Kitame dubenyje sumaišykite pieną, grietinę, du kiaušinius ir likusį cukrų.
Žingsnis 8
Kai pagrindas iškeps, sudėkite į jį avietes ir užpilkite grietinėlės mišiniu. Pašaukite pyragą atgal į orkaitę 25-30 minučių.
Žingsnis 9
Kai pyragas bus paruoštas, ištraukite jį iš orkaitės, šiek tiek atvėsinkite ir išimkite iš formos. Papuoškite šviežiomis avietėmis ir pagal pageidavimą pabarstykite cukraus pudra.
Žingsnis 10
Pyragas su aviečių kremo įdaru paruoštas. Gero apetito!
Kategorijos