Publikavimo data: 2025-08-17
Aviečių krepšeliai su grietinės padažu
Šį savaitgalį norėjau pasigaminti lengvą desertą, ir man į pagalbą atėjo šie pyrago krepšeliai su uogų įdaru. Jie - tarsi ryškus šviesos spindulys žiemą, išlaikantis vasaros skonį ir grožį. Būtinai juos iškepkite, nesigailėsite!
Žingsnis 1
Rankomis sutrinkite šaltą sviestą ir miltus į trupinius. Sudėkite cukrų, kiaušinį ir viską išmaišykite. Tešla turi būti minkšta ir elastinga, nelipni prie rankų. Paruoštą tešlą įdėkite į šaldytuvą.
Žingsnis 2
Pagaminkime grietinės įdarą. Grietinę plakite mikseriu arba maišytuvu apie 2 minutes, tada suberkite cukrų ir dar kartą suplakite.
Žingsnis 3
Tešlą iškočiokite 0,5 cm storio sluoksniu.
Žingsnis 4
Naudodami formelę arba iškirpkite apskritimus, kiekvieną apskritimą sudėkite į formelę ir suformuokite krepšelius.
Žingsnis 5
Į kiekvieno krepšelio dugną įdėkite po šaukštą aviečių tyrės.
Žingsnis 6
Įmaišykite grietinę ir cukrų. Dėkite į 180 laipsnių temperatūros orkaitę 15-20 minučių.
Kategorijos