Aviečių krepšeliai su grietinės padažu pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-17

Aviečių krepšeliai su grietinės padažu

Šį savaitgalį norėjau pasigaminti lengvą desertą, ir man į pagalbą atėjo šie pyrago krepšeliai su uogų įdaru. Jie - tarsi ryškus šviesos spindulys žiemą, išlaikantis vasaros skonį ir grožį. Būtinai juos iškepkite, nesigailėsite!
Gaminimo laikas
40 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
299 kcal.
Baltymai
4 g
Riebalai
19 g
Angliavandeniai
25 g
Sunkumas: 1/5
Reitingas: 3.65/5 (26 bal.)

Žingsnis 1

Aviečių krepšeliai su grietinės padažu Žingsnis 1
Rankomis sutrinkite šaltą sviestą ir miltus į trupinius. Sudėkite cukrų, kiaušinį ir viską išmaišykite. Tešla turi būti minkšta ir elastinga, nelipni prie rankų. Paruoštą tešlą įdėkite į šaldytuvą.

Žingsnis 2

Aviečių krepšeliai su grietinės padažu Žingsnis 2
Pagaminkime grietinės įdarą. Grietinę plakite mikseriu arba maišytuvu apie 2 minutes, tada suberkite cukrų ir dar kartą suplakite.

Žingsnis 3

Aviečių krepšeliai su grietinės padažu Žingsnis 3
Tešlą iškočiokite 0,5 cm storio sluoksniu.

Žingsnis 4

Aviečių krepšeliai su grietinės padažu Žingsnis 4
Naudodami formelę arba iškirpkite apskritimus, kiekvieną apskritimą sudėkite į formelę ir suformuokite krepšelius.

Žingsnis 5

Aviečių krepšeliai su grietinės padažu Žingsnis 5
Į kiekvieno krepšelio dugną įdėkite po šaukštą aviečių tyrės.

Žingsnis 6

Aviečių krepšeliai su grietinės padažu Žingsnis 6
Įmaišykite grietinę ir cukrų. Dėkite į 180 laipsnių temperatūros orkaitę 15-20 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
kepimas, kepimas su vaisiais ir uogomis, desertai, įspūdingas receptas, yra bendrų alergenų, pyragai, saldūs pyragai, receptų knyga, bananų pyragai, pyragai su grietine, kepimas su grietine, pyragai su kiaušiniu, desertai su grietine, kepimas su kiaušiniu, sviesto pyragai, kepimas su vaisiais

Kategorijos