Publikavimo data: 2024-05-19
Aviečių pyragas
Aviečių pyragas - tai švelnus vasaros kepinys su šviežiomis uogomis. Pyragą galima gaminti ir su šaldytais vaisiais. Tačiau avietės blogai išlaiko formą ir atšildžius dažnai virsta košėmis. Todėl geriau rinktis šviežią produktą. Uogas kepimui geriau naudoti iš karto po nuskynimo. Ir viskas dėl tos pačios priežasties - avietės greitai išsiskleidžia. Tačiau tai nėra priežastis atsisakyti tokio skanėsto. Pyragas gaunasi labai minkštas, kvapnus ir naudingas. Jį norėsite gaminti ne vieną kartą.
Žingsnis 1
Užminkykite tešlą. Sumaišykite miltus ir kepimo miltelius ir persijokite. Atskirame dubenyje dideliu greičiu mikseriu suplakite kiaušinius, cukrų ir vaniliną. Sudėkite grietinę ir augalinį aliejų ir išmaišykite. Palaipsniui suberkite miltus ir išminkykite tešlą.
Žingsnis 2
Paruoškite pyragą su avietėmis. Ištepkite formą augaliniu aliejumi. Paskleiskite trečdalį tešlos, išlyginkite. Sudėkite dalį uogų. Tada uždengti pyragą likusia tešla. Ant viršaus vėl uždėkite uogų. Pyragą kepkite 180 laipsnių temperatūroje 45-50 minučių.
Kategorijos