Aviečių pyragas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-19

Aviečių pyragas

Aviečių pyragas - tai švelnus vasaros kepinys su šviežiomis uogomis. Pyragą galima gaminti ir su šaldytais vaisiais. Tačiau avietės blogai išlaiko formą ir atšildžius dažnai virsta košėmis. Todėl geriau rinktis šviežią produktą. Uogas kepimui geriau naudoti iš karto po nuskynimo. Ir viskas dėl tos pačios priežasties - avietės greitai išsiskleidžia. Tačiau tai nėra priežastis atsisakyti tokio skanėsto. Pyragas gaunasi labai minkštas, kvapnus ir naudingas. Jį norėsite gaminti ne vieną kartą.
Gaminimo laikas
80 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
290 kcal.
Baltymai
4 g
Riebalai
13 g
Angliavandeniai
37 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 4.75/5 (4 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Aviečių pyragas Žingsnis 1
Užminkykite tešlą. Sumaišykite miltus ir kepimo miltelius ir persijokite. Atskirame dubenyje dideliu greičiu mikseriu suplakite kiaušinius, cukrų ir vaniliną. Sudėkite grietinę ir augalinį aliejų ir išmaišykite. Palaipsniui suberkite miltus ir išminkykite tešlą.

Žingsnis 2

Aviečių pyragas Žingsnis 2
Paruoškite pyragą su avietėmis. Ištepkite formą augaliniu aliejumi. Paskleiskite trečdalį tešlos, išlyginkite. Sudėkite dalį uogų. Tada uždengti pyragą likusia tešla. Ant viršaus vėl uždėkite uogų. Pyragą kepkite 180 laipsnių temperatūroje 45-50 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos