Publikavimo data: 2024-05-25
Aviečių pyragas iš tešlos be mielių
Pyragas su avietėmis ant smėlio tešlos papuoš bet kokį stalą. Šis pyragas ypač tinka vasarą, kai noksta šviežių, sultingų aviečių derlius. Desertą pagal šį receptą paruošti gana paprasta. Nereikia dėti tešlos kildinti ir ilgai laukti. Pyrago akcentas - traškūs pabarstukai. Jei norite, į jį galite įdėti riešutų, sėklų arba musli.
Žingsnis 1
Sviestą sutarkuokite stambia tarka.
Žingsnis 2
Dubenyje sumaišykite vištos kiaušinį, cukrų ir tarkuotą sviestą.
Žingsnis 3
Suberkite miltus ir išminkykite trapią tešlą. Minkykite tešlą, kol ji taps vientisa ir elastinga.
Žingsnis 4
Iš tešlos suformuokite rutulį ir padėkite ant miltais pabarstyto stalo.
Žingsnis 5
Tešlą iškočiokite į apskritimą, kurio skersmuo būtų šiek tiek didesnis nei pyrago formos skersmuo. Tešlą įdėkite į formą, suformuodami apvadą.
Žingsnis 6
Dabar paruoškite įdarą. Jį sudarys dvi dalys: avietės ir smėlio pabarstukai. Norėdami pagaminti pabarstukus, giliame dubenyje sumaišykite miltus, tarkuotą sviestą ir paprastą cukrų. Viską trinkite rankomis, kol taps trupiniai.
Žingsnis 7
Ant pagrindo sudėkite avietes ir pabarstykite ruduoju cukrumi.
Žingsnis 8
Viršų tolygiai pabarstykite pabarstukais.
Žingsnis 9
Pašaukite pyragą kepti į orkaitę maždaug 40 minučių.
Žingsnis 10
Aviečių pyragas paruoštas. Gero apetito!
Kategorijos