Aviečių pyragas iš tešlos be mielių pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-25

Aviečių pyragas iš tešlos be mielių

Pyragas su avietėmis ant smėlio tešlos papuoš bet kokį stalą. Šis pyragas ypač tinka vasarą, kai noksta šviežių, sultingų aviečių derlius. Desertą pagal šį receptą paruošti gana paprasta. Nereikia dėti tešlos kildinti ir ilgai laukti. Pyrago akcentas - traškūs pabarstukai. Jei norite, į jį galite įdėti riešutų, sėklų arba musli.
Gaminimo laikas
70 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
350 kcal.
Baltymai
4 g
Riebalai
18 g
Angliavandeniai
42 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 3.83/5 (12 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Aviečių pyragas iš tešlos be mielių Žingsnis 1
Sviestą sutarkuokite stambia tarka.

Žingsnis 2

Aviečių pyragas iš tešlos be mielių Žingsnis 2
Dubenyje sumaišykite vištos kiaušinį, cukrų ir tarkuotą sviestą.

Žingsnis 3

Aviečių pyragas iš tešlos be mielių Žingsnis 3
Suberkite miltus ir išminkykite trapią tešlą. Minkykite tešlą, kol ji taps vientisa ir elastinga.

Žingsnis 4

Aviečių pyragas iš tešlos be mielių Žingsnis 4
Iš tešlos suformuokite rutulį ir padėkite ant miltais pabarstyto stalo.

Žingsnis 5

Aviečių pyragas iš tešlos be mielių Žingsnis 5
Tešlą iškočiokite į apskritimą, kurio skersmuo būtų šiek tiek didesnis nei pyrago formos skersmuo. Tešlą įdėkite į formą, suformuodami apvadą.

Žingsnis 6

Aviečių pyragas iš tešlos be mielių Žingsnis 6
Dabar paruoškite įdarą. Jį sudarys dvi dalys: avietės ir smėlio pabarstukai. Norėdami pagaminti pabarstukus, giliame dubenyje sumaišykite miltus, tarkuotą sviestą ir paprastą cukrų. Viską trinkite rankomis, kol taps trupiniai.

Žingsnis 7

Aviečių pyragas iš tešlos be mielių Žingsnis 7
Ant pagrindo sudėkite avietes ir pabarstykite ruduoju cukrumi.

Žingsnis 8

Aviečių pyragas iš tešlos be mielių Žingsnis 8
Viršų tolygiai pabarstykite pabarstukais.

Žingsnis 9

Aviečių pyragas iš tešlos be mielių Žingsnis 9
Pašaukite pyragą kepti į orkaitę maždaug 40 minučių.

Žingsnis 10

Aviečių pyragas paruoštas. Gero apetito!

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos