Publikavimo data: 2024-05-25
Aviečių pyragas su varškės tešla
Pyragas iš neraugintos tešlos su avietėmis ir grietinės įdaru nepaliks abejingų. Šiame pyrage sėkmingai dera švelnus grietinės skonis ir saldžiarūgštis sultingų aviečių skonis. Pyragui gaminti geriausia rinktis rinktines prinokusias avietes ir riebią grietinę. Tuomet skonis pasirodys išties sodrus ir nė nepastebėsite, kaip suvalgysite gabalėlį kito. Tokie pyragaičiai papuoš bet kokį arbatvakarį ar šventę. Išbandykite!
Žingsnis 1
Paruoškite tešlą. Giliame dubenyje sumaišykite varškę, cukrų ir pieną.
Žingsnis 2
Visus ingredientus gerai išmaišykite plaktuvu. Jei nenorite, kad tešloje liktų varškės dalelių, suplakite mišinį panardinamuoju maišytuvu.
Žingsnis 3
Į varškės masę įmaišykite augalinį aliejų, miltus, druską ir kepimo miltelius.
Žingsnis 4
Užminkykite elastingą tešlą ir suformuokite iš jos rutulį. Jei minkant tešla šiek tiek skysta, įberkite daugiau miltų. Uždenkite tešlą rankšluosčiu ir palikite šiek tiek pailsėti.
Žingsnis 5
Tuo tarpu paruoškite įdarą. Sumaišykite grietinę, du vištų kiaušinius ir cukrų iki vientisos kreminės konsistencijos.
Žingsnis 6
Į grietinės mišinį įberkite šaukštą krakmolo ir gerai išmaišykite, kad neliktų gumuliukų.
Žingsnis 7
Iškočiokite 4-5 mm storio tešlą ir įdėkite į pyrago formą taip, kad susiformuotų šonai. Į tešlos pagrindą supilkite grietinės mišinį ir tolygiai paskirstykite.
Žingsnis 8
Ant grietinės įdaro sudėkite avietes. Pagal poreikį apipjaukite nelygius tešlos kraštus.
Žingsnis 9
Pasiųskite pyragą kepti į orkaitę 40-50 minučių.
Žingsnis 10
Pyragas su avietėmis ir grietine paruoštas. Gero apetito!
Kategorijos