Publikavimo data: 2024-04-05
Aviečių ritinys
Konditerijos pasaulis taip pat turi savo tendencijas. Šiandien viena iš jų - aviečių suktinukas su pistacijomis ir beza. Pagrindinė šio deserto idėja - saldaus ir rūgštaus derinys. Šiuo atveju bezė bus saldus pagrindas, o avietės subalansuos patiekalo skonį ir jį parūgštins. Svarbiausia pasirinkti tankias avietes, kurios nesubyrės suvyniojus vyniotinį.
Žingsnis 1
Paruoškite meringos pagrindą. Sumalkite pistacijas kavos malūnėliu. Atskirame dubenyje sumaišykite cukrų, krakmolą ir vaniliną. Įmaišykite į sausą mišinį. Kiaušinių baltymus ir druską sudėkite į maišytuvo dubenį. Plakite nedideliu greičiu 1 minutę. Tada supilkite sausą mišinį ir toliau plakite iki standumo. Įmaišykite pistacijas ir actą. Kepimo skardą išklokite pergamentu ir ant jo paskleiskite baltymų mišinį. Dėkite tešlą į orkaitę, įkaitintą iki 170 ˚C, 20 minučių.
Žingsnis 2
Paruoškite įdarą. Supilkite ledus į maišytuvo dubenį. Suplakite. Toliau plakant atsargiai į plaktą grietinėlę įmaišykite maskarponę. Suberkite cukraus pudrą ir plakite mikseriu iki vientisos masės.
Žingsnis 3
Suvyniokite į ritinį. Paruoštą meringe pyragą padenkite sluoksniu sviestinio kremo ir išdėliokite šviežias avietes. Suvyniokite aviečių suktinuką. Dėkite į šaldytuvą 120 minučių, kad sustingtų.
Kategorijos