Aviečių ritinys pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-05

Aviečių ritinys

Konditerijos pasaulis taip pat turi savo tendencijas. Šiandien viena iš jų - aviečių suktinukas su pistacijomis ir beza. Pagrindinė šio deserto idėja - saldaus ir rūgštaus derinys. Šiuo atveju bezė bus saldus pagrindas, o avietės subalansuos patiekalo skonį ir jį parūgštins. Svarbiausia pasirinkti tankias avietes, kurios nesubyrės suvyniojus vyniotinį.
Gaminimo laikas
180 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
313 kcal.
Baltymai
4 g
Riebalai
20 g
Angliavandeniai
27 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, Riešutai, Maisto priedai, Kiaušiniai
Sunkumas: 3/5
Reitingas: 4.26/5 (34 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Aviečių ritinys Žingsnis 1
Paruoškite meringos pagrindą. Sumalkite pistacijas kavos malūnėliu. Atskirame dubenyje sumaišykite cukrų, krakmolą ir vaniliną. Įmaišykite į sausą mišinį. Kiaušinių baltymus ir druską sudėkite į maišytuvo dubenį. Plakite nedideliu greičiu 1 minutę. Tada supilkite sausą mišinį ir toliau plakite iki standumo. Įmaišykite pistacijas ir actą. Kepimo skardą išklokite pergamentu ir ant jo paskleiskite baltymų mišinį. Dėkite tešlą į orkaitę, įkaitintą iki 170 ˚C, 20 minučių.

Žingsnis 2

Aviečių ritinys Žingsnis 2
Paruoškite įdarą. Supilkite ledus į maišytuvo dubenį. Suplakite. Toliau plakant atsargiai į plaktą grietinėlę įmaišykite maskarponę. Suberkite cukraus pudrą ir plakite mikseriu iki vientisos masės.

Žingsnis 3

Aviečių ritinys Žingsnis 3
Suvyniokite į ritinį. Paruoštą meringe pyragą padenkite sluoksniu sviestinio kremo ir išdėliokite šviežias avietes. Suvyniokite aviečių suktinuką. Dėkite į šaldytuvą 120 minučių, kad sustingtų.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos