Publikavimo data: 2025-08-17
Aviečių saulėlydžio smėlio pyragas.
Trapios trapios tešlos su ryškiu aviečių skoniu.
Žingsnis 1
Paruoškite sausainių tešlą.
Žingsnis 2
Persijokite miltus į dubenį. Įtrinkite šaldytą margariną į takelį. Išmaišykite rankomis. Suberkite kepimo miltelius ir 70 g cukraus. Išmaišykite ir įtrinkite rankomis. Įmuškite 1 kiaušinį ir išminkykite tešlą. Dėkite į šaldytuvą maždaug 15 minučių.
Žingsnis 3
Paruoškite avietes. Iš jų pagaminkite uogienę. 170 g aviečių - 170 g cukraus. Palaukite, kol užvirs, ir padėkite į šaltą, būtina gerai atvėsinti. Paprastas džemas netinka, per daug tamsios spalvos. Šviežiai išvirta turi ryškią spalvą.
Žingsnis 4
Tešlą iškočiokite plonu sluoksniu pagal formos skersmenį. Nepamirškite apie 3 cm šonų. Įdėkite į formą, subadykite šakute. Dėkite į iki 180° įkaitintą orkaitę 10 minučių. Paruoškite įdarą. Sumaišykite grietinę, likusį cukrų (aš jį sumaliau į miltelius), 1 valgomąjį šaukštą krakmolo ir 1 kiaušinį. Mišinį išplakame.
Žingsnis 5
Padalykite į 2 dalis. Vieną palikite, kitą sumaišykite su avietėmis ir dar vienu šaukštu krakmolo. Išimkite tešlą. Pakaitomis (vietomis) supilkite baltąjį ir aviečių įdarą. Tada imame dantų krapštuką ir darome žymes. Dedame į 190° temperatūros orkaitę dar 20 minučių. Išimame ir leidžiame visiškai atvėsti.
Kategorijos