Publikavimo data: 2024-04-17
Aviečių zefyras
Aviečių zefyrai - mėgstamiausias vasaros skanėstas. Dėl uogų gausos zefyrus su avietėmis galima ruošti labai dažnai. Kad zefyras išlaikytų formą, recepte naudojama želė medžiaga. Želatina gali suteikti poskonį, todėl lengvam desertui geriau naudoti agarą iš Juodosios jūros raudonųjų dumblių. Rinkitės agarą-agarą, kurio geliuojantis poveikis ne mažesnis kaip 1000, kitaip zefyras blogai sutirštės. Mitas, kad namuose labai sunku pagaminti skanius ir tikrus zefyrus. Svarbu tik laikytis recepto.
Žingsnis 1
Pamirkykite agarą vandenyje. Palikite išbrinkti, kol ruošite aviečių tyrę.
Žingsnis 2
Paruoškite aviečių tyrę. Pertrinkite uogas per sietelį, pašalinkite kauliukus. Tyrę pašildykite puode, supilkite 250 g cukraus. Cukrus turi ištirpti. Tyrę kaitinkite, bet neužvirkite. Nuimkite nuo ugnies. Leiskite mišiniui atvėsti.
Žingsnis 3
Paruoškite sirupą. Ant ugnies pašildykite agarą, supilkite likusį cukrų, išmaišykite ir užvirinkite. Virkite sirupą 5 minutes, kol šiek tiek sutirštės. Sirupas neturėtų lašėti nuo šaukšto, tik palikti ploną karamelės giją. Paruoštą sirupą šiek tiek atvėsinkite.
Žingsnis 4
Paruoškite zefyrų mišinį. Dideliame 3-4 litrų talpos dubenyje suplakite aviečių tyrę su kiaušinio baltymu, kol pasidarys purus ir putotas. Pamažu supilkite agar-agaro sirupą ir toliau plakite dideliu pajėgumu 10 minučių.
Žingsnis 5
Išimkite zefyrus. Konditeriniu maišeliu suformuokite zefyrų puseles. Išklokite padėklą pergamentu. Ant padėklo išpjaukite zefyrų puseles. Palikite zefyrus 24 valandoms sustingti ant stalo. Apvoliokite cukraus pudroje. Sudėkite po 2 kiekvieno zefyro puseles.
Kategorijos