Publikavimo data: 2024-06-23
Avinžirnių skrebučiai
Avinžirnių skrebučiai, arba dar kitaip vadinami avinžirniai, yra puikus pasirinkimas subalansuotiems pusryčiams, užkandžiui ar sriubos užkandžiui. Avinžirniuose yra gana daug kalorijų, tačiau jie yra sveikų angliavandenių šaltinis. Norėdami gauti skanių ir sveikų skrebučių, turėtumėte rinktis kokybiškus avinžirnius. Avinžirniai turi būti tankūs, lygūs, tolygiai nusidažę šviesiai ruda spalva. Atspalvis priklauso nuo žirnių veislės ir subrendimo laipsnio. Prieš verdant avinžirnius, juos reikėtų pamirkyti per naktį.
Žingsnis 1
Avinžirnius virkite, kol suminkštės. Nusunkite vandenį nuo avinžirnių, nuplaukite žirnius ir sudėkite juos į puodą. Pastatykite puodą ant vidutinės ugnies ir virkite maždaug 45 minutes. Tada išjunkite ugnį ir nusausinkite.
Žingsnis 2
Paruoškite įdarą. Keptuvę įkaitinkite iki vidutinės ugnies. Įkaitinkite alyvuogių aliejų, sudėkite svogūną, česnaką, salierą, suberkite rozmariną ir troškinkite daržoves. Į likusius ingredientus sudėkite pomidorų pastą, įpilkite šiek tiek vandens. Pagal skonį įberkite cukraus, druskos ir juodųjų pipirų. Sudėkite avinžirnius ir džiovintus pomidorus ir troškinkite 10 minučių.
Žingsnis 3
Suformuokite skrebučius. Paskrudinkite duoną skrudintuvėje arba 1-2 minutes kepkite ant karštos sausos keptuvės neįpylus aliejaus. Tada ant paskrudintos duonos dėkite 1-2 valgomuosius šaukštus įdaro ir išlyginkite.
Kategorijos