Publikavimo data: 2024-05-25
Avižiniai dribsniai su grybais
Avižos nuo seno laikomos labai naudingais grūdais. Avižų grūduose gausu ląstelienos, juose yra daug vitaminų ir mikroelementų. Patiekalai iš avižinių dribsnių mažina cholesterolio kiekį kraujyje ir didina energijos kiekį. Avižose taip pat yra tiamino - medžiagos, kuri virsta laimės hormonu. Dažniausiai avižiniai dribsniai verdami su pienu, tačiau dietų šalininkams labiau tinka košė ant vandens. Jei avižinę košę papildysite daržovėmis, galėsite ją patiekti ne tik pusryčiams, bet ir kaip garnyrą pietums.
Žingsnis 1
Apkepkite daržoves. Keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų ir sviestą. Pakepinkite svogūnus ir morkas, kol taps skaidrūs. Įmaišykite salierus ir ant silpnos ugnies kepkite dar tris minutes. Sudėkite griežinėliais supjaustytus grybus. Maišydami kepkite daržovių mišinį, kol išgaruos visas skystis ir daržovės taps lengvai auksinės spalvos. Pagardinkite druska ir pipirais.
Žingsnis 2
Išvirkite košę. Į verdantį vandenį supilkite avižinius dribsnius ir virkite 10 minučių, kol košė sutirštės. Sudėkite keptas daržoves. Išmaišykite. Jei reikia, dar kartą pagardinkite druska ir pipirais ir nukelkite nuo ugnies.
Kategorijos