Publikavimo data: 2024-02-03
Avižiniai dribsniai su karamelizuotais obuoliais receptas
Avižiniai dribsniai su karamelizuotais obuoliais - nepakartojami sveiki ir skanūs pusryčiai. Šių pusryčių nauda slypi avižiniuose dribsniuose, kurie yra sudėtinių angliavandenių ir skaidulinių medžiagų šaltinis aktyviai dienai.
Žingsnis 1
Sviestą iš šaldytuvo išimkite likus 30 minučių iki gaminimo. Nuplaukite obuolį ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.
Žingsnis 2
Nulupkite obuolį nuo sėklų ir supjaustykite mažais kubeliais. Atsitiktinai susmulkinkite migdolus.
Žingsnis 3
Keptuvėje ištirpinkite 10 g sviesto, sudėkite obuolius, rudąjį cukrų ir riešutus. Karamelizuokite, kol cukrus ištirps ir obuoliai suminkštės.
Žingsnis 4
Supilkite pieną į atskirą puodą, užvirinkite jį ir suberkite avižinius dribsnius, sviestą ir cukrų. Užvirus, leiskite košei pastovėti 10 minučių, tada ji taps minkštesnė ir kreminės konsistencijos.
Žingsnis 5
Košė ir obuoliai paruošti. Patiekite juos kartu lėkštėse.
Žingsnis 6
Karštą košę papuoškite kokosų drožlėmis, papildoma porcija riešutų ir mėtos lapeliu.
Kategorijos