Publikavimo data: 2024-06-08
Avižiniai dribsniai su pienu ir bananų grietinėlės karamele
Rusijoje avižinių dribsnių košė buvo verdama tik su vandeniu ir tik vėliau pradėta dėti pieno, grietinėlės ir sviesto. Ji buvo maišoma pagal laikrodžio rodyklę. Buvo tikima, kad taip iš namų atbaidoma piktoji jėga. Sovietmečiu avižinė košė išpopuliarėjo, o košė buvo vadinama "herkuline". Dabar klasika laikomas avižinių dribsnių su pienu receptas. O kad košė išeitų saikingai išvirusi ir tiršta, į pieną įpilama vandens. Pagrindinė švelnios košės paslaptis - nuolatinis maišymas.
Žingsnis 1
Išvirkite košę. Sudėkite dribsnius į puodą su vandeniu ir virkite 5 minutes nuo virimo temperatūros. Tada supilkite pieną ir druską, sumažinkite ugnį iki silpnos ir maišydami virkite apie 10 minučių.
Žingsnis 2
Paruoškite bananų užpilo. Įkaitinkite keptuvę, įdėkite sviestą ir ištirpinkite jį. Tada supilkite cukrų. Maišydami kaitinkite, kol susidarys šviesi karamelės spalva. Tada išdėliokite vieno banano griežinėlius, supilkite grietinėlę, užvirinkite ir išjunkite kaitlentę. Likusius bananų griežinėlius sutrinkite į tyrę.
Kategorijos