Avižiniai dribsniai su pienu ir bananų grietinėlės karamele pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-08

Avižiniai dribsniai su pienu ir bananų grietinėlės karamele

Rusijoje avižinių dribsnių košė buvo verdama tik su vandeniu ir tik vėliau pradėta dėti pieno, grietinėlės ir sviesto. Ji buvo maišoma pagal laikrodžio rodyklę. Buvo tikima, kad taip iš namų atbaidoma piktoji jėga. Sovietmečiu avižinė košė išpopuliarėjo, o košė buvo vadinama "herkuline". Dabar klasika laikomas avižinių dribsnių su pienu receptas. O kad košė išeitų saikingai išvirusi ir tiršta, į pieną įpilama vandens. Pagrindinė švelnios košės paslaptis - nuolatinis maišymas.
Gaminimo laikas
20 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
130 kcal.
Baltymai
2 g
Riebalai
3 g
Angliavandeniai
21 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 4.4/5 (10 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Avižiniai dribsniai su pienu ir bananų grietinėlės karamele Žingsnis 1
Išvirkite košę. Sudėkite dribsnius į puodą su vandeniu ir virkite 5 minutes nuo virimo temperatūros. Tada supilkite pieną ir druską, sumažinkite ugnį iki silpnos ir maišydami virkite apie 10 minučių.

Žingsnis 2

Avižiniai dribsniai su pienu ir bananų grietinėlės karamele Žingsnis 2
Paruoškite bananų užpilo. Įkaitinkite keptuvę, įdėkite sviestą ir ištirpinkite jį. Tada supilkite cukrų. Maišydami kaitinkite, kol susidarys šviesi karamelės spalva. Tada išdėliokite vieno banano griežinėlius, supilkite grietinėlę, užvirinkite ir išjunkite kaitlentę. Likusius bananų griežinėlius sutrinkite į tyrę.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos