Avižiniai dribsniai su pienu ir džiovintais vaisiais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-08

Avižiniai dribsniai su pienu ir džiovintais vaisiais

Avižiniai dribsniai yra vienas iš sveikos mitybos pagrindų. Jose gausu vitaminų, skaidulų, baltymų, angliavandenių, riebalų ir organinių rūgščių. Pagal klasikinį receptą avižiniai dribsniai verdami su pienu. Patiekalą rekomenduojama virti tik storasieniuose induose, o verdant nuolat maišyti, kad košė nesuliptų. Naudingiausiais laikomi pilno grūdo dribsniai. Tačiau skaičiuojant virimo laiką reikėtų atsižvelgti į tai, kad jie verda ilgiau nei ploni.
Gaminimo laikas
40 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
169 kcal.
Baltymai
3 g
Riebalai
7 g
Angliavandeniai
22 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 4.08/5 (12 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Avižiniai dribsniai su pienu ir džiovintais vaisiais Žingsnis 1
Paruoškite košę. Supilkite pieną į puodą, pastatykite ant ugnies ir leiskite užvirti. Supilkite avižinius dribsnius, cukrų, druską ir išmaišykite.

Žingsnis 2

Avižiniai dribsniai su pienu ir džiovintais vaisiais Žingsnis 2
Išvirkite avižinius dribsnius. Į avižinius dribsnius įmaišykite sultenes ir abrikosus. Sumažinkite ugnį iki vidutinio stiprumo. Maišydami virkite 20-30 minučių. Likus 3-5 minutėms iki virimo pabaigos įdėkite sviesto. Baigę virti, palikite košę 10 minučių po dangčiu.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos