Publikavimo data: 2024-06-08
Avižiniai dribsniai su pienu ir džiovintais vaisiais
Avižiniai dribsniai yra vienas iš sveikos mitybos pagrindų. Jose gausu vitaminų, skaidulų, baltymų, angliavandenių, riebalų ir organinių rūgščių. Pagal klasikinį receptą avižiniai dribsniai verdami su pienu. Patiekalą rekomenduojama virti tik storasieniuose induose, o verdant nuolat maišyti, kad košė nesuliptų. Naudingiausiais laikomi pilno grūdo dribsniai. Tačiau skaičiuojant virimo laiką reikėtų atsižvelgti į tai, kad jie verda ilgiau nei ploni.
Žingsnis 1
Paruoškite košę. Supilkite pieną į puodą, pastatykite ant ugnies ir leiskite užvirti. Supilkite avižinius dribsnius, cukrų, druską ir išmaišykite.
Žingsnis 2
Išvirkite avižinius dribsnius. Į avižinius dribsnius įmaišykite sultenes ir abrikosus. Sumažinkite ugnį iki vidutinio stiprumo. Maišydami virkite 20-30 minučių. Likus 3-5 minutėms iki virimo pabaigos įdėkite sviesto. Baigę virti, palikite košę 10 minučių po dangčiu.
Kategorijos