Publikavimo data: 2025-08-17
Avižiniai kefyro sausainiai
Avižiniai sausainiai buvo išrasti Škotijoje maždaug XVII amžiuje. Tuo metu avižos buvo daug populiaresnės už kviečius, todėl sausainiai buvo gaminami iš jų. Pamažu avižiniai sausainiai išpopuliarėjo beveik visuose pasaulio kampeliuose. Be to, kad šiam saldumynui paruošti galima rasti ingredientų, avižiniai sausainiai turi nemažai privalumų, tokių kaip: paprasta gamyba, maistingumas, prieinama kaina. Tačiau tikroji nauda bus pačių paruošti avižiniai sausainiai.
Žingsnis 1
Į dubenį suberkite aliejų, medų, kiaušinį, kefyrą, pusę šaukšto sodos ir cinamoną. Kruopščiai išmaišykite. Kitame dubenyje sumaišykite avižinius dribsnius, miltus, cukrų, druską ir sodą. Abu mišinius sumaišykite į vieną. Sudėkite spanguoles ir riešutus. Kruopščiai išmaišykite. Įdėkite mišinį į maišelį šaldiklyje 20 minučių.
Žingsnis 2
Sudrėkinkite rankas ir iš tešlos suformuokite rutuliukus. Kepimo skardą išklokite pergamentiniu popieriumi ir paskleiskite tešlos rutuliukus. Šaukštu juos šiek tiek suplokite. Dėkite kepimo skardą į orkaitę 15 minučių.
Kategorijos