Avižiniai sausainiai pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-03-29

Avižiniai sausainiai

Avižiniai sausainiai skamba labai sveikai. Ir ne veltui. Kadangi pagrindinė sausainių sudedamoji dalis yra avižiniai dribsniai, jie laikomi daug sveikesniais už sausainius su džiūvėsėliais, nors turi tiek pat kalorijų. Iš avižinių sausainių rūšių idealiausiu laikomas tas, kurio išorė turi traškią plutelę, o vidus išlieka minkštas. Atrodo, kad namuose tokios formulės pasiekti neįmanoma. Tačiau taip nėra. Pagal receptą avižinius sausainius galima greitai ir labai lengvai pagaminti. Išbandykite patys!
Gaminimo laikas
105 min.
Laikas virtuvėje
45 min.
Kalorijos
369 kcal.
Baltymai
6 g
Riebalai
11 g
Angliavandeniai
59 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, Glitimo turintys grūdai, Riešutai, Maisto priedai, Kiaušiniai
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 3.83/5 (6 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Avižiniai sausainiai Žingsnis 1
Paruoškite tešlą. Dideliame dubenyje sumaišykite sviestą su cukrumi ir ruduoju cukrumi ir plakite vidutinio greičio mikseriu, kol taps lengvas ir purus. Tada sumažinkite greitį iki mažo ir įmaišykite druską, vaniliną ir kiaušinį. Plakite, kol viskas gerai susimaišys, maždaug 1 minutę.

Žingsnis 2

Avižiniai sausainiai Žingsnis 2
Vidutiniame dubenyje sumaišykite miltus, cinamoną, kukurūzų krakmolą ir sodą. Išmaišę šį mišinį supilkite į pirmajame dubenyje esantį sviesto ir cukraus mišinį ir išmaišykite beveik iki vientisos masės.

Žingsnis 3

Avižiniai sausainiai Žingsnis 3
Kai visi ingredientai sumaišomi, suberkite avižinius dribsnius. Tada tešlą uždenkite dangčiu ir palikite valandai šaldytuve.

Žingsnis 4

Avižiniai sausainiai Žingsnis 4
Įjunkite orkaitę, kad ji įkaistų iki 190 laipsnių.

Žingsnis 5

Avižiniai sausainiai Žingsnis 5
Išimkite tešlą iš šaldytuvo. Tešlos rutuliukus ant pergamento ant kepimo skardos dėkite maždaug 3 cm atstumu vienas nuo kito.

Žingsnis 6

Avižiniai sausainiai Žingsnis 6
Kepkite tol, kol sausainiai bus auksiniai, o viduryje vis dar minkšti (8-10 minučių). Išimkite avižinius sausainius iš orkaitės ir leiskite jiems visiškai atvėsti.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos