Publikavimo data: 2024-03-29
Avižiniai sausainiai
Avižiniai sausainiai skamba labai sveikai. Ir ne veltui. Kadangi pagrindinė sausainių sudedamoji dalis yra avižiniai dribsniai, jie laikomi daug sveikesniais už sausainius su džiūvėsėliais, nors turi tiek pat kalorijų. Iš avižinių sausainių rūšių idealiausiu laikomas tas, kurio išorė turi traškią plutelę, o vidus išlieka minkštas. Atrodo, kad namuose tokios formulės pasiekti neįmanoma. Tačiau taip nėra. Pagal receptą avižinius sausainius galima greitai ir labai lengvai pagaminti. Išbandykite patys!
Žingsnis 1
Paruoškite tešlą. Dideliame dubenyje sumaišykite sviestą su cukrumi ir ruduoju cukrumi ir plakite vidutinio greičio mikseriu, kol taps lengvas ir purus. Tada sumažinkite greitį iki mažo ir įmaišykite druską, vaniliną ir kiaušinį. Plakite, kol viskas gerai susimaišys, maždaug 1 minutę.
Žingsnis 2
Vidutiniame dubenyje sumaišykite miltus, cinamoną, kukurūzų krakmolą ir sodą. Išmaišę šį mišinį supilkite į pirmajame dubenyje esantį sviesto ir cukraus mišinį ir išmaišykite beveik iki vientisos masės.
Žingsnis 3
Kai visi ingredientai sumaišomi, suberkite avižinius dribsnius. Tada tešlą uždenkite dangčiu ir palikite valandai šaldytuve.
Žingsnis 4
Įjunkite orkaitę, kad ji įkaistų iki 190 laipsnių.
Žingsnis 5
Išimkite tešlą iš šaldytuvo. Tešlos rutuliukus ant pergamento ant kepimo skardos dėkite maždaug 3 cm atstumu vienas nuo kito.
Žingsnis 6
Kepkite tol, kol sausainiai bus auksiniai, o viduryje vis dar minkšti (8-10 minučių). Išimkite avižinius sausainius iš orkaitės ir leiskite jiems visiškai atvėsti.
Kategorijos