Publikavimo data: 2025-08-18
Avižiniai sausainiai su abrikosais
Skanūs ir aromatingi avižiniai sausainiai puikiai tinka prie arbatos, kavos ar pieno ir yra puiki rytinės avižinės košės alternatyva. Dėl didelio sviesto kiekio jie yra gana maistingi, o brendis sustiprina abrikosų skonį.
Žingsnis 1
Sviestą ir cukrų trinkite iki purios masės ir putų. Įmuškite kiaušinį ir išmaišykite šaukštu. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir druska ir suberkite į sviesto, cukraus ir miltų mišinį. Viską išmaišykite iki vientisos masės ir supilkite avižinius dribsnius. Dar kartą išmaišykite iki vientisos masės.
Žingsnis 2
Sumaišykite abrikosus su brendžiu ir įmaišykite į tešlą, tolygiai paskirstydami gabalėlius. Kepimo skardą išklokite kepimo pergamentu, ant jo šaukštu dėkite nedideles tešlos porcijas ir formuokite apvalius sausainius. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C ir kepkite sausainius 30 minučių.
Kategorijos