Publikavimo data: 2025-08-18
Avižiniai sausainiai su apelsinais
Kiekvienas iš vaikystės prisimena avižinių sausainių skonį - tai apvalios formos saldus skanėstas. Klasikinių avižinių sausainių sudėtį sudaro avižiniai dribsniai arba miltai, kvietiniai miltai, cukrus, sviestas, soda ir vanduo. Tačiau yra ir kitokių šio deserto receptų. Vienas iš jų siūlomas jūsų dėmesiui - avižiniai sausainiai su apelsinais.
Žingsnis 1
Ištirpinkite sviestą ir suberkite avižinius dribsnius. Išmaišykite. Suberkite cukrų. Kepkite, kol taps auksinės spalvos.
Žingsnis 2
Sutarkuokite 3 apelsinų ir 2 citrinų žievelę. Iš 2 apelsinų išspauskite sultis. Į šį mišinį įmuškite kiaušinį, suberkite dribsnius ir išmaišykite.
Žingsnis 3
Sumaišykite miltus su kepimo milteliais ir suberkite į dribsnius. Išmaišykite ir formuokite sausainius. Dėkite į kepimo skardą ant pergamento arba folijos. Kepkite, kol lengvai paruduos. Maždaug 20-30 minučių.
Kategorijos