Avižiniai sausainiai su apelsinais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-18

Avižiniai sausainiai su apelsinais

Kiekvienas iš vaikystės prisimena avižinių sausainių skonį - tai apvalios formos saldus skanėstas. Klasikinių avižinių sausainių sudėtį sudaro avižiniai dribsniai arba miltai, kvietiniai miltai, cukrus, sviestas, soda ir vanduo. Tačiau yra ir kitokių šio deserto receptų. Vienas iš jų siūlomas jūsų dėmesiui - avižiniai sausainiai su apelsinais.
Gaminimo laikas
60 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
329 kcal.
Baltymai
5 g
Riebalai
15 g
Angliavandeniai
44 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 4/5 (18 bal.)

Žingsnis 1

Avižiniai sausainiai su apelsinais Žingsnis 1
Ištirpinkite sviestą ir suberkite avižinius dribsnius. Išmaišykite. Suberkite cukrų. Kepkite, kol taps auksinės spalvos.

Žingsnis 2

Avižiniai sausainiai su apelsinais Žingsnis 2
Sutarkuokite 3 apelsinų ir 2 citrinų žievelę. Iš 2 apelsinų išspauskite sultis. Į šį mišinį įmuškite kiaušinį, suberkite dribsnius ir išmaišykite.

Žingsnis 3

Avižiniai sausainiai su apelsinais Žingsnis 3
Sumaišykite miltus su kepimo milteliais ir suberkite į dribsnius. Išmaišykite ir formuokite sausainius. Dėkite į kepimo skardą ant pergamento arba folijos. Kepkite, kol lengvai paruduos. Maždaug 20-30 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
kepimas orkaitėje, desertai, desertai iš tešlos, įspūdingas receptas, lengva, valgyti bendrus alergenus, per 30 minučių, užkandis, riešutų sezonas, sausainiai, avižiniai sausainiai, receptų knyga, kiaušinių sausainiai

Kategorijos