Publikavimo data: 2025-08-20
Avižiniai sausainiai su bananais ir obuoliais
Šį receptą radau internete, bet, kaip visada, aš jį patobulinau. Receptas unikalus tuo, kad tešla gaminama be kiaušinių, į ją dedama vaisių ir uogų. Jis tinka žmonėms, kurie rūpinasi savo sveikata. Natūralūs ingredientai, medus vietoj cukraus ir kvietinių miltų pakeitimas avižiniais miltais. Sausainiai gaunasi traškūs. Puikiai tinka su cikorijomis, kava ar arbata.
Žingsnis 1
Sumaišykite herkules, bananus, nuluptą ir sutarkuotą obuolį, medų, sultenes ir sviestą.
Žingsnis 2
Sudėkite avižinius miltus, raugą.
Žingsnis 3
Supilkite vanilę ir viską gerai išmaišykite. Palikite mišinį 30 minučių, kad visi ingredientai susimaišytų ir gerkulės išbrinktų.
Žingsnis 4
Vandenyje pamirkytomis rankomis formuokite plokščius sausainius.
Žingsnis 5
Sudėkite juos ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos.
Žingsnis 6
Kepkite iki 200˚C įkaitintoje orkaitėje 25 minutes.
Kategorijos