Avižiniai sausainiai su džemu pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-18

Avižiniai sausainiai su džemu

Avižiniai sausainiai yra vienas mėgstamiausių vaikų skanėstų. O jei vietoj cukraus įdėsite uogienės iš saulėtą vasaros sezoną surinktų uogų, sausainiai bus nepaprastai skanūs ir sveiki. Gervuogės, avietės, raudonieji serbentai, juodieji ir baltieji serbentai, mėlynės, braškės - bet kuri iš šių uogų uogienės pavidalu bus puikus šio patiekalo priedas.
Gaminimo laikas
35 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
393 kcal.
Baltymai
5 g
Riebalai
17 g
Angliavandeniai
54 g
Sunkumas: 1/5
Reitingas: 4.6/5 (5 bal.)

Žingsnis 1

Avižiniai sausainiai su džemu Žingsnis 1
Avižinius dribsnius sumalkite blenderiu, bet ne kietai, ne į miltus. Sumaišykite absoliučiai visus ingredientus, palikdami šiek tiek aliejaus kepimo formai patepti.

Žingsnis 2

Avižiniai sausainiai su džemu Žingsnis 2
Kruopščiai išmaišykite. Jei matote, kad nepavyko pasiekti lipnumo, reikalingo formavimui, įpilkite dar šiek tiek uogienės. Taip gali atsitikti, jei uogienė yra per tiršta.

Žingsnis 3

Avižiniai sausainiai su džemu Žingsnis 3
Kruopščiai ištepkite kepimo skardą riebalais. Iš gautos tešlos iškočiokite nedidelius rutuliukus ir dėkite juos ant kepimo skardos, šiek tiek suplokite šakute. Kai kepimo forma bus visiškai užpildyta, siųskite ją į įkaitintą orkaitę 15 minučių kepti 180 laipsnių temperatūroje.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
kepimas orkaitėje, desertai, desertai iš tešlos, įspūdingas receptas, lengva, valgyti bendrus alergenus, per 30 minučių, užkandis, riešutų sezonas, sausainiai, avižiniai sausainiai, receptų knyga, kiaušinių sausainiai

Kategorijos