Publikavimo data: 2025-08-18
Avižiniai sausainiai su džemu
Avižiniai sausainiai yra vienas mėgstamiausių vaikų skanėstų. O jei vietoj cukraus įdėsite uogienės iš saulėtą vasaros sezoną surinktų uogų, sausainiai bus nepaprastai skanūs ir sveiki. Gervuogės, avietės, raudonieji serbentai, juodieji ir baltieji serbentai, mėlynės, braškės - bet kuri iš šių uogų uogienės pavidalu bus puikus šio patiekalo priedas.
Žingsnis 1
Avižinius dribsnius sumalkite blenderiu, bet ne kietai, ne į miltus. Sumaišykite absoliučiai visus ingredientus, palikdami šiek tiek aliejaus kepimo formai patepti.
Žingsnis 2
Kruopščiai išmaišykite. Jei matote, kad nepavyko pasiekti lipnumo, reikalingo formavimui, įpilkite dar šiek tiek uogienės. Taip gali atsitikti, jei uogienė yra per tiršta.
Žingsnis 3
Kruopščiai ištepkite kepimo skardą riebalais. Iš gautos tešlos iškočiokite nedidelius rutuliukus ir dėkite juos ant kepimo skardos, šiek tiek suplokite šakute. Kai kepimo forma bus visiškai užpildyta, siųskite ją į įkaitintą orkaitę 15 minučių kepti 180 laipsnių temperatūroje.
Kategorijos