Publikavimo data: 2025-08-20
Avižiniai sausainiai su graikiniais riešutais
Avižiniai sausainiai su graikiniais riešutais yra puikus traškių kepinių variantas, kuriam iškepti prireiks nedaug laiko. Šiame recepte pagrindiniai ingredientai yra avižiniai dribsniai ir graikiniai riešutai. Avižiniai dribsniai yra puikus lėtųjų angliavandenių šaltinis, o graikiniai riešutai - imunitetą stiprinančių vitaminų lobynas. Dėl šių ingredientų gausite ne tik labai skanų, bet ir sveiką miltinį skanėstą arbatai.
Žingsnis 1
Graikinius riešutus smulkiai sukapokite peiliu. Įkaitintoje keptuvėje be aliejaus pakepinkite avižinius dribsnius ir susmulkintus graikinius riešutus, kol paruduos. Apkeptus ingredientus perkelkite į tinkamą indą ir atvėsinkite.
Žingsnis 2
Tešlai ruoškite gilų dubenį ingredientams maišyti. Į dubenį sudėkite suminkštintą sviestą, cukrų ir vištų kiaušinius ir 2 minutes plakite mikseriu. Tada suberkite persijotus miltus, kepimo miltelius, pakepintus ingredientus ir druską pagal skonį.
Žingsnis 3
Kruopščiai išmaišykite visus tešlos ingredientus. Uždenkite dubenį su tešla rankšluosčiu ir palikite pusvalandį kambario temperatūroje. Po pusvalandžio išimkite tešlą iš dubens ir dar kartą gerai išminkykite. Dėl to, kad avižos išbrinko, tešla yra tanki ir vientisa.
Žingsnis 4
Šlapiomis rankomis suformuokite vienodo dydžio rutuliukus ir juos šiek tiek paspauskite, kad paruošti sausainiai būtų plokšti, apvalios formos. Kepimo skardą išklokite kepimo pergamentu ir sudėkite ant jos paruoštus sausainius. Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje 15 minučių.
Kategorijos