Publikavimo data: 2025-08-17
Avižiniai sausainiai su medumi ir grietine
Avižinių sausainių kilmė siekia XVII a. ir yra siejama su Škotijos kepėjais. Tuo metu avižos buvo labai populiarios ir daug labiau paplitusios nei kviečiai. Avižos buvo sumalamos į miltus ir sumaišomos su vandeniu. Iš gautos tešlos buvo formuojami maži plokštainiai, kurie buvo dedami ant karštų akmenų. Taip atsirado pirmasis avižinių sausainių variantas. Žinoma, laikui bėgant receptas ir gaminimo būdai labai pasikeitė. Šiandien avižiniai sausainiai gaminami su įvairiais priedais, pavyzdžiui, sultenėmis, šokoladu ir džiovintais vaisiais, kad atitiktų kiekvieno skonį.
Žingsnis 1
Dubenyje sumaišykite sviestą, cukrų, kiaušinį, medų ir grietinę. Sudėkite avižinius dribsnius, miltus ir sodą. Kruopščiai išmaišykite.
Žingsnis 2
Kepimo skardą išklokite kepimo pergamentu ir sudėkite ant jos tešlos rutuliukus. Šaukštu juos šiek tiek suplokite. Kepkite sausainius iki 200 °C įkaitintoje orkaitėje 20 minučių.
Kategorijos