Publikavimo data: 2025-08-20
Avižiniai sausainiai su pistacijomis ir spanguolėmis
Avižiniai sausainiai gaminami taip seniai, kad nėra žinoma, kur šis desertas buvo išrastas ir pirmą kartą paruoštas. Vienintelė žinoma avižinių sausainių data yra ta, kada pirmą kartą buvo paskelbtas paprastų avižinių sausainių be priedų receptas - tai įvyko XIX a. pabaigoje Šiaurės Amerikoje, tačiau žinoma, kad avižiniai sausainiai buvo gaminami ir anksčiau. Avižinių dribsnių sausainiai gali būti gaminami pridedant įvairių produktų - riešutų, sultenių, šviežių ar džiovintų vaisių ir uogų gabalėlių, imbiero, cinamono ir kitų prieskonių. Iškepkite švelnių avižinių sausainių su pistacijomis ir džiovintomis spanguolėmis ir jie visiems patiks.
Žingsnis 1
Dubenyje sumaišykite ištirpintą sviestą, grietinėlę ir medų ir atidėkite į šalį.
Žingsnis 2
Virtuviniame kombaine arba maišytuve sumalkite avižinius dribsnius ir pistacijas. Sumaišykite šį mišinį su miltais, cukrumi, kepimo milteliais ir cinamonu. Sumaišykite abu mišinius - skystą ir sausą - iki vientisos tešlos, suberkite spanguoles ir dar kartą išmaišykite.
Žingsnis 3
Šaukštu dėkite tešlą ant kepimo skardos vienas nuo kito, nes kepant tešla labai išsiskleidžia. Kepkite 8-10 minučių įkaitintoje orkaitėje. Atvėsinkite ir mentele išimkite iš skardos.
Kategorijos