Publikavimo data: 2025-08-18
Avižiniai sausainiai su soda ir sultenėmis
Iš avižinių kruopų pagaminti sausainiai laikomi labai sveikais ir maistingais. Yra daugybė receptų ir būdų, kaip paruošti avižinių dribsnių saldumynus. Į sausainių sudėtį įeinančių ingredientų kiekis paprastai skiriasi ir priklauso nuo paties gamintojo, todėl geriausi avižinių dribsnių sausainiai yra tie, kuriuos paruošite savo rankomis. Iš esmės avižinius sausainius sudaro avižiniai dribsniai, cukrus, margarinas ir vanduo. Tačiau tikri šio skanėsto mėgėjai į tešlą deda priedų - džiovintų vaisių, šokolado, riešutų ar sultenių.
Žingsnis 1
Sviestą, cukrų ir vanilę išsukite. Įmuškite kiaušinį ir gerai išmaišykite.
Žingsnis 2
Giliame dubenyje sumaišykite miltus, cinamoną, sodą ir druską. Siųskite ingredientus į skystą tešlą. Kruopščiai išmaišykite. Sudėkite avižinius dribsnius ir sultenes.
Žingsnis 3
Iš tešlos suformuokite rutuliukus ir dėkite juos ant pergamentiniu popieriumi išklotos kepimo skardos. Šaukštu šiek tiek suplokite rutuliukus. Dėkite sausainius 30 minučių į 200 laipsnių pagal Celsijų įkaitintą orkaitę.
Kategorijos