Publikavimo data: 2025-08-17
Avižiniai sausainiai su šokoladu ir sultenėmis
Manoma, kad XVII a. Škotijoje miežiai ir kviečiai buvo mažiausiai populiarūs. Tuo tarpu avižos buvo naudojamos gana plačiai. Todėl buvo išrasti avižiniai sausainiai, kurie šiandien žinomi visame pasaulyje. Iš esmės avižiniai sausainiai vertinami ne tik dėl skonio, bet ir dėl juose esančio didelio kiekio skaidulų, kurios savo ruožtu skatina virškinimo procesą ir turi raminamąjį poveikį.
Žingsnis 1
Įtrinkite sviestą su cukrumi. Įmuškite kiaušinį ir plakite iki purumo. Suberkite cinamoną ir vanilę. Pagal skonį pasūdykite ir dar kartą išplakite. Supilkite avižinius dribsnius ir kruopščiai išmaišykite.
Žingsnis 2
Suberkite miltus. Įmaišykite sultenes ir šokoladą. Dar kartą išmaišykite. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi ir įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių.
Žingsnis 3
Iš tešlos suformuokite kamuoliukus, šaukštu suplokite ir sudėkite ant kepimo skardos. Kepkite sausainius apie 15 minučių.
Kategorijos