Avižiniai sausainiai su šokoladu ir sultenėmis pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-17

Avižiniai sausainiai su šokoladu ir sultenėmis

Manoma, kad XVII a. Škotijoje miežiai ir kviečiai buvo mažiausiai populiarūs. Tuo tarpu avižos buvo naudojamos gana plačiai. Todėl buvo išrasti avižiniai sausainiai, kurie šiandien žinomi visame pasaulyje. Iš esmės avižiniai sausainiai vertinami ne tik dėl skonio, bet ir dėl juose esančio didelio kiekio skaidulų, kurios savo ruožtu skatina virškinimo procesą ir turi raminamąjį poveikį.
Gaminimo laikas
40 min.
Laikas virtuvėje
25 min.
Kalorijos
414 kcal.
Baltymai
6 g
Riebalai
23 g
Angliavandeniai
45 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 3.76/5 (21 bal.)

Žingsnis 1

Avižiniai sausainiai su šokoladu ir sultenėmis Žingsnis 1
Įtrinkite sviestą su cukrumi. Įmuškite kiaušinį ir plakite iki purumo. Suberkite cinamoną ir vanilę. Pagal skonį pasūdykite ir dar kartą išplakite. Supilkite avižinius dribsnius ir kruopščiai išmaišykite.

Žingsnis 2

Avižiniai sausainiai su šokoladu ir sultenėmis Žingsnis 2
Suberkite miltus. Įmaišykite sultenes ir šokoladą. Dar kartą išmaišykite. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi ir įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių.

Žingsnis 3

Avižiniai sausainiai su šokoladu ir sultenėmis Žingsnis 3
Iš tešlos suformuokite kamuoliukus, šaukštu suplokite ir sudėkite ant kepimo skardos. Kepkite sausainius apie 15 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
kepimas orkaitėje, desertai, desertai iš tešlos, įspūdingas receptas, lengva, valgyti bendrus alergenus, per 30 minučių, užkandis, riešutų sezonas, sausainiai, avižiniai sausainiai, receptų knyga, kiaušinių sausainiai

Kategorijos