Avižiniai sausainiai su sviestu pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-17

Avižiniai sausainiai su sviestu

Avižinius sausainius XVII a. išrado škotų kepėjai. Tuo metu avižos buvo pagrindiniai ir svarbiausi grūdai. Tuo remdamiesi škotai sumalė avižų grūdus, įpylė į juos vandens ir suformavo nedidelius pyragėlius, kuriuos kepė ant karštų akmenų. Verta paminėti, kad šiandien yra kelios avižinių sausainių rūšys: pirmoji gaminama iš avižinių miltų, o antroji - iš avižinių dribsnių. Abiejų rūšių sausainius galima paįvairinti įvairiais priedais - sultenėmis, riešutais, medumi, sezamo sėklomis ir kt.
Gaminimo laikas
40 min.
Laikas virtuvėje
25 min.
Kalorijos
376 kcal.
Baltymai
6 g
Riebalai
16 g
Angliavandeniai
50 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 3.92/5 (24 bal.)

Žingsnis 1

Avižiniai sausainiai su sviestu Žingsnis 1
Sviestą sumaišykite su cukrumi ir sultenėmis. Įdėkite vanilės ir gerai išmaišykite. Viską užpilkite vandeniu ir į mišinį suberkite avižinius dribsnius. Supilkite kepimo miltelius ir miltus.

Žingsnis 2

Avižiniai sausainiai su sviestu Žingsnis 2
Užminkykite minkštą tešlą. Iškočiokite tešlą ir išpjaukite sausainius pagal pageidavimą. Dėkite sausainius ant kepimo skardos. Dėkite juos į 190 laipsnių temperatūros orkaitę 15 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
kepimas orkaitėje, desertai, desertai iš tešlos, įspūdingas receptas, lengva, valgyti bendrus alergenus, per 30 minučių, užkandis, riešutų sezonas, sausainiai, avižiniai sausainiai, receptų knyga, kiaušinių sausainiai

Kategorijos