Publikavimo data: 2025-08-17
Avižiniai sausainiai su sviestu
Avižinius sausainius XVII a. išrado škotų kepėjai. Tuo metu avižos buvo pagrindiniai ir svarbiausi grūdai. Tuo remdamiesi škotai sumalė avižų grūdus, įpylė į juos vandens ir suformavo nedidelius pyragėlius, kuriuos kepė ant karštų akmenų. Verta paminėti, kad šiandien yra kelios avižinių sausainių rūšys: pirmoji gaminama iš avižinių miltų, o antroji - iš avižinių dribsnių. Abiejų rūšių sausainius galima paįvairinti įvairiais priedais - sultenėmis, riešutais, medumi, sezamo sėklomis ir kt.
Žingsnis 1
Sviestą sumaišykite su cukrumi ir sultenėmis. Įdėkite vanilės ir gerai išmaišykite. Viską užpilkite vandeniu ir į mišinį suberkite avižinius dribsnius. Supilkite kepimo miltelius ir miltus.
Žingsnis 2
Užminkykite minkštą tešlą. Iškočiokite tešlą ir išpjaukite sausainius pagal pageidavimą. Dėkite sausainius ant kepimo skardos. Dėkite juos į 190 laipsnių temperatūros orkaitę 15 minučių.
Kategorijos